Николай Ненчев: Искаме мир, но средата около нас е силно увредена

  • 12 юли 2016 17:28

  • 1934
  • 10
Николай Ненчев: Искаме мир, но средата около нас е силно увредена
©

Политиката ни е миролюбива и не бива да има сянка на съмнение в това. Ние сме отговорни и не бихме могли да въвлечем България в непредвидена ситуация. Това каза министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. в предаването "Лице в лице" по БТВ.

На въпрос дали той и външният министър водят политика различна от тази на премиера, Ненчев заяви: „Дума да не става.“ „Никога в нито един момент политиката ни не е била разнопосочна. Никога не сме поемали ангажименти за участие във военна флотилия. Премиерът е бил в течение на всяко едно решение. Ако е имало такова нещо би дало много колеблив сигнал към партньорите ни, но не е имало. За мен националната сигурност е изключително важна и основен приоритет“, увери Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

„В НАТО няма изненади. Всяко едно решение се взима след месеци задълбочени анализи и дебати. Това донякъде е слабост“, добави той.

Военният министър коментира призива на премиера да се обособи демилитаризирана зона в Черно море. „Дълбоко убеден съм, че в българското правителство всички искаме мир и правим всичко възможно това да се случи. Средата около нас е силно увредена. В НАТО коментирахме, че трябва  на 360 градуса да бъдат защитени държавите в региона. Трябва да сме готови както за заплахите от Изток, така и за терористични атаки. Заради всичко онова, което се случва в Украйна и в Крим, Русия бе определена като заплаха. Това няма как да не ни безпокои. Не можем да стоим безучастни. Беше даден много ясен сигнал. В НАТО се вземат колективни решения. Гласът на България е равен на гласът на САЩ. Прибалтийските републики се чувстват застрашени и поискаха помощ от НАТО. НАТО вземе решения от конкретни предложения на страните-членки“, разясни Ненчев.

Той предупреди, че средата за сигурност е силно застрашена. „Правим всичко възможно да осигурим сигурността и спокойствието на гражданите“, увери той.

Военният министър увери, че засиленото военно присъствие на кораби на НАТО в Черно море няма да попречи на туризма, а ще осигури спокойствие.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1934 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Гост

2016.08.20 | 10:49

10
Разкарайте го тоя мишок - земеделец !
Иванчо Тарзанчо

2016.08.20 | 10:49

9
Тия мишок и земеделец не е. Това е един случайник, като се наблегне на втората част на думата /чайник/ но без съдържанието, каквото и да е то...
Georgi

2016.08.20 | 10:49

6
Русия води хибридна воина спрямо Европа !!! Във Великобритания засега печели . Във всяка европеиска държава има руски партии на хранилка от кремъл !!! Целта е унищожаването на ЕС и възстановяването на руската окупация !!! Българи бъдете внимателни и горди !!! На никого не дължим нищо . Всичко сме си платили че и в повече !!! Трябва да се оттървем от русия завинаги и да престанем да се поддаваме на хибридни влияния !!!

2016.08.20 | 10:49

8
от теб трябва да се отървем...

2016.08.20 | 10:49

7
Ибрик ,хибридно е само д-то ти !Заиграва се ту с фесове ,ту с крави и накрая ще попаднещ под бика ! И не се насирай в гащите ,България е окупирана от ...кравите !

2016.08.20 | 10:49

5
Силно му е увредена перуката и това което е под нея !Дупедавец ,за 30 сребърника е продал д-то си !И продава и нас !

2016.08.20 | 10:49

4
Ненчо,увреден ти е мозъка бе селяндур долен,защо сте все такива цървули от Гроб,ами ти какъв министър си бе пич,ти и за агроном не ставаш!Ужааасс майко Българио!

2016.08.20 | 10:48

3
Ненчо,докато си в министерството на отбраната ,да ти дам един съвет,поискай един пистолет ,за да не си купуваш ти или да се набутва някой,да ти обяснят къде се натиска,защото това не е мотика или садило за домати,това което си учил и да вземеш да се гръмнеш,ама внимавай от къде излиза куршума,да не вземеш да гръмнеш Тиквоча,че после на отчет в краварското посолствоТака ще помогнеш на България и всички българи!

2016.08.20 | 10:48

2
Глупостите на селянина с присадената коса-- гласът на България е равен на гласът на САЩ.
Кичка

2016.08.20 | 10:48

1
Не само средата е увредена, а и мозъците,които управляват.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини