Цветанов: Силата на силния политически субект е да може да разговаря с всички

  • 03 юли 2016 19:09

  • 2231
  • 9
Цветанов: Силата на силния политически субект е да може да разговаря с всички
© Булфото (архив)

Въпреки критиките на опозицията, което е нормално, трябва да се отчитат реалните резултати, особено в първите месеци от управлението, каза по Канал 3 зам.-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той добави, че е впечатлен от отговорността на много народни представители, които не се поддават на популизма и продължават да бъдат част от формиращото се парламентарно мнозинство, както и всички детутати, които се присъединяват към определени гласувания, които са от национално значение за държавата ни, като част от силна и обединена Европа.

Силата на силния политически субект е да може да разговаря с всички, каза Цветанов. "Когато си най-голямата парламентарна група не трябва да имаш това високомерие, което може би донякъде го наблюдавахме в нашето поведение в първия мандат. Днес, когато вече сме си извлекли поуки от първия мандат, като управление и като поведение в парламента, днес единственото, което е важно за ПГ на ГЕРБ, е да градим мостове, а не да изграждаме стени!", обобщи той.

Цветанов разказа, че след като са минали в опозиция през 2013 г. е видял какво е да не си говорят депутатите, какво е да се противопоставят политическите партии една на друга и да се създава несигурност в обществото и нетърпимост към политическата класа. "Надписът на парламента "Съединението прави силата" е силата на всеки един политик да може да направи необходимия, допустимия компромис, но да можем да си говорим по важните национални приоритети, там където имаме разминаване, разбира се, всеки трябва да отстоява своята идентичност, неговото политическо поведение, но то да кореспондира с ценности, които дават възможност политиците да работят за обществото и да бъдат част от всички тези проблеми, които поставят и българските граждани и трябва да бъдат решавани от управлението, което имаме днес!", изтъкна той.


Според Цветанов силата на един политик е когато има аргументи, с които може да говори за общите политики и за спецификата на всяка една секторна политика. Не бива обаче да се правят неща, които могат да накърнят някого и да създадат усещане, че не може да се води политически диалог и когато няма аргументи, понякога човек преминава към лични нападки, каза още той.

"Трябва да търсим политиката на сближаването и даване възможност за устойчивост както на сектор "Сигурност", така също и за всяка една секторна политика и разбира се по този начин се формира и диалога, който правим в момента с всички парламентарни групи от партиите, които формираме парламентарното мнозинство, от партиите, които са в опозиция и разбира се независимите депутати, когато някой път има важни гласувания, за които се търси квалифицирано мнозинство!", обясни Цветанов.

В сектор "Сигурност" полагат сериозни усилия, каза още Цветанов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2231 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2016.07.04 | 13:55

5
Силата била да може да разговаря с всички. А не е ли в това да направиш нещо добро за народа. Покрай тези партии и борбите между тях, забравят каква е главната цел май...

2016.07.04 | 13:56

9
Ти по добре ли ще се справиш умнико?
Каро

2016.07.04 | 13:55

8
Гугъл преводач прави по логични преводи от изказванията на Цецо.

2016.07.04 | 13:55

7
Пинокио с дългия нос!
naroda

2016.07.04 | 13:55

6
vi mrazi razbrano !!!!!

2016.07.04 | 13:51

4
Ти не си народа.
гошо

2016.07.04 | 13:50

3
"Силата на силния политически субект е да може да разговаря с всички" докато фалшифицира поредните "избори".

2016.07.04 | 13:49

2
да каже защо имат пп герб в турция...тоя педал с тиквоча

2016.07.04 | 13:49

1
Силата му е да си подаде оставката, когато сгафи. По тоя повод, Цвъкитрябваше да я подаде 30-на пъти до сега, последван от цялата партийка на палячовците.

Добави коментар

Водещи новини