Плевнелиев: Кандидатурата ми за премиер никога не е била обсъждана

  • 02 юли 2016 19:50

  • 6059
  • 0
Плевнелиев: Кандидатурата ми за премиер никога не е била обсъждана
© Булфото (архив)

Кандидатурата ми за премиер никога не е била обсъждана, каза президентът на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред в. 24 часа.

С тези думи държавният ни глава отговори на въпрос дали смята да поеме ръководството на правителството, в случай че сегашният министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г реши да се кандидатира за президент на Република България. "Това никога не е обсъждано. Оставам отворен и посветен за всеки начин, по който мога да бъда полезен на България. Тепърва ще видим какви са възможностите, които се откриват, и аз ще взема своето отговорно решение по кой път да продължа", посочи още президентът пред изданието.

Плевнелиев припомни, че решението му да се откаже от кандидатурата си за втори мандат е продиктувано от лични причини. "Сигурен съм, че народът проявява разбиране към честната и откровена позиция. В крайна сметка нека и това да се случи в българската история. Не на всяка цена и въпреки всичко и не просто заради стола и властта на президентската институция", каза още той и заяви отново, че няма да създава партия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6059 0

Свързани новини

Водещи новини