Цветанов: Няма да приемем орязването на социалните придобивки на служителите в МВР

  • 01 юли 2016 08:28

  • 3580
  • 5
Цветанов: Няма да приемем орязването на социалните придобивки на служителите в МВР
©

Гранична полиция си е свършила работата. Съдът после се е произнесъл спазвайки една конвенция. Когато човек е съпричастен към терористични групировки, конвенцитее не трябва да важат.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, председател на ПГ на ГЕРБ, коментирайки темата за арестувания преди 5 години на Капитан Андреево чеченец Ахмед Чатаев, който е заподозрян за организатор на кървавия атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул. Всеки един антитерористичен закон ще даде възможност на държавата да реагира по-адекватно. Преди няколко седмици бяха направени законодателни промени в тази насока в Полша, Израел, Австрия, Германия. Трябва да използваме европейския опит, за да гарантираме сигурността на българските граждани. Винаги може да се говори за злоупотреба, когато се приема един нов закон, но за това има регулиращи органи - парламентарен контрол, институции, поясни Цветанов.

Той коментира и последната престрелка в София, при която беше убит Ицо Полицая. Не мисля, че има човек в обществото, който да твърди, че органите на реда не са си свършили перфектно работата. Полицаите са изпълнили служебните си задължения. Всеки, който реши да стреля срещу полицай, не трябва да има никакъв шанс. Трябва да има строгост на закона и полицаят трябва да може да се защити. От предложените промени в Закона за МВР няма да приемем социалния пакет и орязването на социалните придобивки. Проведохме много конструктивен разговор с Румяна Бъчварова. Трябва да подкрепим усилията й, за да се намери по-голям човешки ресурс, който веднага да бъде използван на улицата. Говоря за увеличаване на полицейските сили в малките населени места и справяне с битовата престъпност, разясни Цветанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3580 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Борнео

2016.09.20 | 12:51

5
Плащай им "придобивките" от джоба си, бе демагог! Защо работещите и внасящи в хазната трябва да ви изпълняват прищявките и залитанията УЛЕВО?

2016.09.20 | 12:51

4
Какво друго може да се очаква от много тъп и прост милиционер!?
Той

2016.09.20 | 12:50

3
Браво Цецо! Не трябва да се пипат компесациите и соц. пакет в МВР! Нека да си мрънкат айдуците и футболните гаменчета!

2016.09.20 | 11:04

2
3atvornici nqmat dymata

2016.09.20 | 11:04

1
NA MODERATORA V GU3AAAAAAAAAAAAA KURVOOO NA GROB MAIKATI DAIBA PAZAVROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Добави коментар

Водещи новини