Менда Стоянова: Ще се наложат още поправки в Антикорупционния закон

  • 30 юни 2016 18:27

  • 2208
  • 1
Менда Стоянова: Ще се наложат още поправки в Антикорупционния закон
©

Антикорупционният закон бе преработен основно, след връщането му миналата година. Едновременно с това има неща, които останаха и продължават да притесняват депутатите. Но г-жа Кунева и екипът й разясниха на народните представители всички точки по него. Това каза председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова в предаването "Още от деня" по БНТ.

По думите й между първо и второ четене някои точки в закона трябва да претърпят още промени. „Има възможност да се защити името на този, който е подал сигнала, но и да е ясно кой е той. Ако се установи, че сигналът е бил неверен и е довел до нещо лошо за обекта на сигнала, би следвало да има наказателна отговорност“, подчерта Стоянова.

„Трябва да се опитаме да убедим хората и чуждестранните инвеститори, че в България нещата се случват“, подчерта тя. По думите й икономиката в страната се възстановява. „Имаме ръст и в средната работната заплата, силно намаляване на безработицата. 7% е едно от най-ниските нива в Европа. Рязкото увеличение на доходите, което би се усетило, не може да стане за година-две, тъй като ние наваксваме“.

„Ако България премине към еврото, това би оказало положително влияние. България е готова за Шенген и е изпълнила условията за това. Решенията в ЕС обаче се приемат със 100% мнозинство от всички страни-членки“. 

„Излизането на Великобритания от ЕС ще е крачка назад. Имам чувството, че ако г-жа Тереза Мей застане начело на страната няма да се стигне до излизане от ЕС“, прогнозира Стоянова.

Тя бе категорична, че България все по-твърдо започва да защитава своите икономически и стратегически интереси в Европа. „Премиерът за пореден път изрази ясната позиция на страната ни за защита на националния ни интерес“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.27 | 13:00

1
Парадокс :най-корумпираната ,прави АнтикУрупционен закон !

Добави коментар

Водещи новини