Румен Петков: Руската страна се отнася с разбиране към външополитическата ориентация на България

  • 30 юни 2016 15:24

  • 1642
  • 5
Румен Петков: Руската страна се отнася с разбиране към външополитическата ориентация на България
© Булфото

За първи път в политически документ е записано, че руската страна се отнася с разбиране към генералната външнополитическа ориентация на България като член на ЕС и НАТО. Това заяви днес на пресконференция в Плевен Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, коментирайки подписаната съвместна декларация между АБВ и управляващата в Русия партия "Единна Русия".

Според заместник-председателя на АБВ този документ "слага начало на нови отношения с Русия" и "може да бъде в основата на нова общодържавна политика между България и Русия". Петков постави акцент на записаното в документа "за сътрудничество в областта на енергетиката".

Той отправи критики към сегашното ръководство на българското министерство на енергетиката, че "е пропиляло шест месеца и не е защитило интересите на България". Петков смята, че след решението на Арбитражния съд за проекта "Белене" "у нас трябва да се действа изпреварващо, защото ако това не стане, страната ни ще обслужи интересите на Турция, която се подготвя да строи ядрени реактори". Той е убеден след срещите си в Русия, "че е вредно за страната ни да се поставя въпросът "или ЕС, или Русия". Ние считаме, че България може да съдейства за стопляне на отношенията между НАТО и Русия, допълни Петков, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1642 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
andeer

2016.07.06 | 22:09

5
Тоя дава акъл от името на Русия
Социалисти диви капиталисти

2016.07.06 | 22:09

4
Пий една ракия другарю Петков за махмурлука. Обсъдете с милионерското лоби в БСП кандидатурата за президент. Важното е парите от мото спорта да текат там където и досега са текли. Социализма го изпратихте в историята . Да живее дивия капитализъм яхнат от младоците социалисти.

2016.07.06 | 22:08

3
И откога предателската антибългарска политика на Агентите от ДС с АБВ е станала основа на общодържавна политика на България? Тия гнусни комунисти и крадливи паразити трябва час по скоро да бъдат изметени от българската политика!
морския

2016.07.06 | 22:08

2
Пикаещата ГлавЪ пак се изходи по въпроса!Родоотстъпници!Предатели!Отивайте в "просперираща" Русия!Задници!
гост

2016.07.06 | 22:08

1
пикаещото момче на Плевен ха ха ха.голям го вади.

Добави коментар

Водещи новини