Кърджали под блокада заради разпри в ДПС

  • 01 декември 2011 21:15

  • 1883
  • 0
Кърджали под блокада заради разпри в ДПС
©

Община Кърджали е в пълен блокаж, кметът Хасан Азис не е стъпвал на работа, администрацията също не работи. Такава е ситуацията в града още от първия ден след изборите, пише в. Труд.

Причината са раздорите в местното ДПС. Искрата на споровете запали бившият зам. вътрешен министър Раиф Мустафа. Той се завърна в Кърджали заради изборите, но остана в града с желанието или да бъде издигнат за кмет, или най-малкото да оглави общинския съвет. Това обаче не се хареса на местните активисти заради миналото му на майор от Държавна сигурност, участвал във възродителния процес, а и защото в момента е подсъдим за корупция.

След като не спечели кандидат-кметската номинация, Мустафа натисна централното ръководство на ДПС да го сложи начело на общинския съвет.

Местните партийни функционери обаче се опълчиха и отказаха дори на лидера си Ахмед Доган. В четвъртък той проводи в града заместника си Рушен Риза с помирителна мисия. Точно в 12 ч вчера започна партийно заседание, но до редакционното приключване на броя не беше приключило. Участниците в него не излязоха дори да обядват и никой не пожела да коментира какво се случва.

На заседанието трябваше да бъде решено дали ДПС в Кърджали ще отстъпи пред Доган и ще назначи Мустафа за шеф на местния парламент, или ще застане в опозиция. В момента председател на общинския съвет е Ниязи Шакир.

Досега съветът не се е събирал. Кметът Азис пък чакаше решението на съда за касирането на вота. Така се стигна до блокирането на работата на цялата община.

Последвайте канала на

Novini.bg
1883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини