Даниел Вълчев: Важно е да се решат проблемите в образованието, а не кой на кого се сърди

  • 28 юни 2016 18:04

  • 1890
  • 2
Даниел Вълчев: Важно е да се решат проблемите в образованието, а не кой на кого се сърди
©

Няма нищо по-нормално от това един министър да се опита да направи нещо добро за системата, а един министър на финансите да гледа общата стабилност на бюджета. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ по повод казуса с увеличението на учителските заплати с 10% Даниел Вълчев от "Движение България за гражданите", който е бивш министър на образованието.

Припомняме, че увеличението беше анонсирано от министъра на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, но на следващия ден се оказа, че то не е обсъдено с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и с министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Не допускам, че нито Борисов, нито Горанов отричат, че каквито възможности има, те ще бъдат насочени към образованието. Не е толкова важно кой какво е казал и кой на кого се сърди, наистина важно е как да бъдат решени проблемите в системата. Важно в образованието е това, което знаеш, да можеш да го употребиш в живота, детето да знае как да постъпи в живота на базата на възпитанието, което получава и в училище, и на базата на правилата, които трябва да има там, заяви Вълчев.

Въпросът за образованието е концептуален въпрос, а не партиен. Нормално е в едно демократично общество да има различни виждания по този въпрос, посочи бившият образователен министър.

По думите му, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 има капацитета, и знанията, и политическата подкрепа, за да е успешен министър на образованието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1890 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Адаам

2016.06.29 | 07:54

2
Кажи пак за птицечовката

2016.06.29 | 07:54

1
Проблемите в образованието могат да се решат само чрез увеличаване на доходите на родителите.За да могат те да възпитават децата си на не учителите,които винаги обвиняват родителите ,че на са си възпитали добре детето.

Добави коментар

Водещи новини