Фандъкова започва ремонт на Борисовата градина, Западен парк и парка в Бухово (видео)

  • 27 юни 2016 12:04

  • 5166
  • 5
Фандъкова започва ремонт на Борисовата градина, Западен парк и парка в Бухово (видео)
© Булфото

Софиянци все повече могат да се радват на обновените паркове и стават все по-взискателни. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на пресконференция в Столична община, на която обяви проектите за обновяване на паркове и зелени площи, които предстоят да бъдат започнати.

По думите й дъждовната година предполага много по-сериозна поддръжка и косене на парковете. Това е едната задача. Другата е целенасочената инвестиция в зелените площи. През тази година продължи реконструкцията на Борисовата градина. Проектът предвижда реконструкция на известната площадка със Слончето и Костеннурката. Тези емблематични символи обаче ще бъдат запазени, каза столичният кмет.

В Борисовата градина ще бъдат преасвалтирани и алеите, както централните, така и периферните. За обновяването на Борисовата градина са предвидени над 1 милион лева. Другият парк, който ще бъде ремонтиран, е Западният парк, за който бюджетът е 400 хиляди лева.

Ще се започне с поставянето на осветление, каза Фандъкова. Ще бъдат ремонтирани и по-малки пространства и паркове, сред които две междублокови пространства в Овча Купел.

Ремонтът започва с детски съоръжения, настилки, озеленяване, за които са предвидени 270 хиляди лева. Сред един от най-големите проекти е обновяването на парк Бухово в района на Кремиковци. В края на седмицата започва първият етап от реконструкцията на парка – 17 дка.

Отделени са 580 лева за ремонта му. Тази година ще бъдат изградени детски площадки, ще бъдат поставени камери, нови настилки. Ще бъде направена и сцена за културни мероприятия. 1,700 хил. лева е цялостната стойност на обновяването на парка. Общо 5,5 млн. лева са заложени в бюджета за ремонт на паркове и зелени площи, обяви Фандъкова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5166 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.07.11 | 10:00

5
Еха с тия ремонти пак голямо гепане ще падне!!!!
гошо

2016.06.29 | 01:19

4
Ще направят МАЗАЛО!На гърбавите крадци трябва да бъде забранено да пипат паркове.Само кръгли идиоти без никакво образовани и крадци асфалтират алеите в парковете си.Всичко се прави за да се окрадат парите от гърбавата мафия.

2016.06.29 | 01:19

3
парк на град бухово към община софия ли е аааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
Емигранта

2016.06.29 | 01:19

2
От заглавието лично аз разбирам,че г/жа Фандъкова или собственоръчно или със свои пари започва ремонти....Професионалисъм"лъха"от този сайт.

2016.06.27 | 17:12

1
FANDUKA S KURVA BOIKO PAK SHTE KRADAT QKOOOO

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини