Фидосова: Не променяме подписаното със синдикатите споразумение

  • 01 декември 2011 15:57

  • 1092
  • 5
Фидосова: Не променяме подписаното със синдикатите споразумение
©

Не променяме нито една мярка в подписаното със синдикатите споразумение, заяви пред журналисти зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после след срещата на лидерите на синдикатите с ръководството на ПГ на ГЕРБ.

„Това, което чухме от синдикатите, е, че не подкрепят така направеното от нас предложение. Категорично заявихме нашата позиция, че днес ГЕРБ ще гласува така направеното от нас предложение. Това е в интерес на гражданите”, посочи тя.

„В споразумението, което е подписано със синдикатите – мерките, които там са разписани, ние не променяме нито една мярка. Единственото, което правим с плавното увеличение на възрастта в следващите 3 години с по 4 месеца – 2012 г., 2013 г. и 2014 г. е, че само изтегляме по-рано изпълнението на една от мерките. Това се налага по ред причини. Имаме препоръки от ЕК. Те са важни за нас. Задължително е да направим това увеличение. Разчетите показват същото – от Министерството на финансите, от НОИ и от министерството на труда и социалната политика. Ефектът, който постигаме в дългосрочен план – 2017 г. 265 млн. лв. икономии от разходната част. Тук не са смятани от приходната част каква ще бъде икономията. 2020 г. по разчетите, представени тази сутрин – около 630 млн. лв. само от тази мярка – плавното увеличение с тази 1 година, разсрочена плавно на три пъти по 4 месеца. В края на периода – 2020 г. говорим общо от пакета мерки, който правителството предлага, говорим общо за покриване на дефицит общо към период 2020 г. от 6 милиарда лева. Всички тези числа налагат вземането на това решение. Това са мерки, които са в интерес и на тези граждани, които предстои да се пенсионират”, каза още Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1092 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ОМБРЕ

2011.12.19 | 17:10

5
Фидосиева е криминалният „идеолог” на БКП ДС сбирщината ГЕРБ, като нотариална измамница и ненаплюскал се държавен паразит и щатна на държавната бездънна хранилка нищо друго извън нейният извратен криминален манталитет не може да се очаква.Гнусно е когато тази сган от отрепки само защото чрез манипулации и измами е във властта се самоопределя за „политици”! Не година, Не месеци и час не може да се допусне увеличение на пенсионната възраст.Онзи нечистоплътен във всякакъв смисъл криминален престъпник Дянков рови в едната мозъчна гънка на БКП мутрата Борисов и генетичният тъпак получава истеричен първо сигнален оргазъм, въобразявайки си че под манипулативните машинации на измамника Дянков ще реже лентички до безкрай, докато марионетните криминални министерски подлоги ще му ближат Гъза. Инженера по канализация и канализационно мислене Тотю защо не дава пример с държави които не увеличават пенсионната възраст или го правят в рамките на 50 години а давейки се от продажно и угодническо на криминалната правителствена банда минетчийство вече години тормози обществото с идиотиите си.СЕГА БКП ЧОГУНЕНИТЕ ГЛАВИ ТРЯБВА ДА ИСКАТ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ А НЕ ДА СЕ НАДУВАТ САМО КОГАТО СЕ ЗНАЕ ЧЕ ЦИРКА Е ЗАТВОРЕН!!!
баси

2011.12.03 | 03:11

4
тая как ли ходи до тоалетна?

2011.12.02 | 06:50

3
В България възрастта за пенсиониране е 63 години за мъжете с 60 за жените преди увеличаването, докато във Франция е 60 години в други богати европейски държави 63 за жените 60, а максимума в други е 65 за мъжете, като имат възможност за ранно пенсиониране на 60 пак. В същото време средната продължителност на живота в България е 72-73 години докато във всичките нормални европейски държави е над 80 години. Значи те се възползват 2 пъти по-дълго от пенсията, но се пенсионираме еднакво. За размерите на пенсиите и за допълнителните бонуси и положитерни подробности при пенсиониране там да не говориме! До кога като европейска държава ще бъдеме винаги първенци по даването и разоряването ни, а за обратното получаването винаги последни. Това на мен ми прилича на дискриминация, и какво европейско има в това!

2011.12.01 | 22:44

2
Тази твърди, че хората и без това работили 8-9 месеца повече.Ама забравя че за тия 8-9 месеца или една година ако работиш и си пенсионер ще взимаш и заплата и пенсия, да не говорим че има и бонуси за всяка година осигуряване отгоре, да не говорим че някой хора искат да си се пенсионират, а някой и немогат да се възползват от пенсията си заради ниската средна продължителност на живота тук.
afasfa

2011.12.01 | 22:44

1
tq svinqta ne misli za tolko napred. Znae si 4e idva koleda i 6te i teglqt noja

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини