Джема Грозданова: Излизането на Великобритания от ЕС няма да има положителен ефект върху България

  • 24 юни 2016 10:08

  • 7081
  • 1
Джема Грозданова: Излизането на Великобритания от ЕС няма да има положителен ефект върху България
©

Ефектът за България, както и за всички по-малки и нови държави-членки на Европейския съюз, от излизането на Великобритания няма да бъде положителен във всички сфери - икономически, политически, в сферата на сигурността. Това каза пред журналисти в парламента председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова от ГЕРБ.

Според нея излизането на Великобритания основно е свързано с темата за сигурността. Великобритания е голяма държава, тя е в основата на всички решения, които се взимаха досега в ЕС, и всичко това ще доведе до различни решения и посоки, заяви Грозданова.

Жан-Клод Юнкер много точно каза преди месец, че националните правителства трябва да взимат повече решения, ЕС прекали, посочи тя.

По думите й обаче няма противоречие между суверенитет и единството на ЕС. Грозданова смята, че излизането на Великобритания ще е проблем и за самата държава. Попитана какъв ще е ефектът за българите на острова, Грозданова посочи, че излизането е дълъг процес, ще отнеме 2-3 години и тепърва ще разберем. По думите й все още на високо европейско ниво не е ясно как точно ще стане излизането на Великобритания от съюза. Грозданова заяви, че очаква ефект на доминото - и други държави да последват примера на Великобритания. Според нея обаче България едва ли ще повдигне въпроса за излизане от ЕС, защото все още сме нови членове и евроскептицизмът още не е настъпил.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7081 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.24 | 11:45

1
МОЛЯ, ЕВРОСКЕПТИЦИЗМЪТ НИ Е ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО МА! ЗАТОВА НИКОЙ НЕ ПОСТАВИ ВЪПРОСА НА РЕФЕРЕНДУМ, ЗАЩОТО НА ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ПРАВИТЕЛСТВА ИМ БЕ ЯСНО, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ ИСКА В ЕС, НЕ ИСКА В НАТО!!! ЗОРЛЕМ НИ ЗАГЛАВИХА ТАМ И БЕЛ ДЕН НЕ ВИДЯХМЕ ОТТОГАВА.

Добави коментар

Водещи новини