Нинова: Ще си сътрудничим с 15 патриотични организации, за да защитим националния интерес (видео)

  • 23 юни 2016 17:41

  • 1403
  • 9
Нинова: Ще си сътрудничим с 15 патриотични организации, за да защитим националния интерес (видео)
© БСП

„Изключително съм щастлива, че 15 патриотични организации и БСП, водени единствено от това да защитим националния интерес, мислим еднакво и ще си сътрудничим“.

Това обяви председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след среща с патриотични организации в централата на партията. „Категорично сме против приватизацията на останалото малко в държавната собственост и правим предложения за връщане на държавата в икономиката“, допълни тя и припомни, че БСП се е противопоставила на опитите да се приватизира Военно-промишления комплекс преди две седмици и тези опити са били спрени. „От две седмици започнахме преглед на всички съществуващи концесионни договори в България. Събрахме информацията, в момента екип от специалисти прави преглед и сме готови със законодателни предложения да бъдат променени условията, начинът, размерът на заплащането на такси“, категорична е Нинова. Тя предложи в съвременни пазарни условия да се осъществяват тези договори, но да се държи сметка, че националният интерес стои над всичко при сключването им.

„Обединихме се около позицията, че реформата в образованието изкривява образователни стандарти, подменя исторически факти, изкривява историята на България, и се обединяваме това да бъде коригирано“, посочи председателят на БСП. По нейните думи левицата ще отстоява автентичната българска литература, националната история такава, каквато е. „Държим на един учебник с единен държавен стандарт. И тук държавата да влезе в своята роля и да гарантира качествено образование, подчинено на националния и патриотичния ни интерес“, допълни тя. Нинова подчерта, че БСП поема ангажимент, чрез своите кметове и клубове в страната, да се включи в патриотичните инициативи и да подпомогне сдружение „Васил Левски“. „Останахме отворени да продължим да си сътрудничим и законодателно, и в изготвянето на нашите алтернативи, т.нар. за нас „Национален план алтернатива за развитие на България“. Ще ползваме техния експертен капацитет и най-вече тяхното високо патриотично и национално отговорно отношение към всички проблеми на България“, заключи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

„Подкрепяме изцяло предложението на БСП да се работи за един учебник по един предмет”. Това заяви председателят на Патриотично общество „3 март“ и председател на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев, след срещата с представители на левицата. Той обясни, че освен случващото се в сферата на образованието, по време на срещата са дискутирани и теми като проекта на декларация на НС за отказ от враждебни действия спрямо Русия и темата за концесиите.

На срещата присъстваха представители на Асоциация на военните разузнавачи, Асоциация на разузнавачите от запаса, Движение „Възраждане“, Национален военен университет „Васил Левски“, Национална асоциация „Сигурност“, Национално движение „Русофили“, Национално дружество „Традиция“, Общобългарски комитет „Васил Левски“, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на парашутистите,  Съюз на патриотичните сили „Защита“ и Фондация „Тангра“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1403 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Умник Гюро

2016.06.25 | 13:46

9
Курнелия Съветская Еблинцева.
ЧЕРВЕНА ПАЧА

2016.06.24 | 07:58

8
КОЙ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС -- МОСКОВСКИЯ НА ДЖУДЖО ИЛИ БЪЛГАРСКИЯ НА НАРОДА ? ЩЕ ПРОЛИЧИ НА ИЗБОРИТЕ ДО КОЛКО ТЕ Е.БА.ВАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ !
Една българка

2016.06.24 | 07:58

7
Как не ти загорча на устата да наричаш движение "Русофили" "патриотична организация", а, Нинова? Смешна, жалка женица.
Българите работят на запад а не във пияна русия !

2016.06.24 | 07:58

6
КОЙ ИМ Е ДАЛ ПРАВО НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ГНИДИ ДА ПРИСВОЯВАТ ИМЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ЧЕ ТОЧНО КОМУНИСТИТЕ ИЗБИХА СИНОВЕТЕ НА РАЙНА КНЯГИНЯ ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ГЕРБ ПОБЕДА И ПАК ПОБЕДА А ЗА лумпените УЙ УЙ УЙ У

2016.06.24 | 07:58

5
ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА ЛЕВАЦИ ПЕДАЛИ

2016.06.24 | 07:58

4
рубла КАПУТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Червени боклуци

2016.06.24 | 07:58

3
Да ви ева майката комунистическа сган продажна !!!!!!!!!!!!!!!!

2016.06.24 | 07:58

2
А искате ли в този „един“учебник да са описани престъпленията и малоумщината на вашата гнусна партия?
Seid

2016.06.24 | 07:58

1
Tova li sa vashite patriotichni organizatsii,koito vi podkrepiat,male male,qvno pak se zapochva,vrashtane kam komunisticheskite idei.Da napravete si uchebnik po patriotizam,kato prenebregnete uchebnitsi ,kato Geografia,Himia,Matematika,Geometria Ikonomika,Istoria i drugi. Hilqda godini da minat,Vie ne moje da se promenite,shte si ostanete sashtite ogranicheni komunisti.

Добави коментар

Водещи новини