Найденов: Нищо не можем да предложим на зърнопроизводителите

  • 01 декември 2011 12:08

  • 2412
  • 7
Найденов: Нищо не можем да предложим на зърнопроизводителите
©

До момента кабинетът не може да предложи нищо ново на зърнопроизводителите. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

„Разговарях буквално преди минути с председателя и зам.-председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите и се уточнихме днес в 14.00 часа в парламента заедно да проведем среща с председателката на Комисията по земеделие г-жа Танева. Преди тази среща – нищо ново. Ще обсъдим ситуацията”, каза Найденов.

Призивът на министъра към протестиращите земеделци е - да не се блокират граничните пунктове. „Вече се получават реакциите – и от страна на транспортните фирми, и търговските вериги, тъй като се затруднява движението на стоките”, посочи Найденов. Новото, което могат да предложат от правителството, е акцизът.

„Вчера коментирахме, че ако наистина черните прогнози и сигналите, които идват, се опровергаят и не са такива, ние можем на по-късен етап да измислим нещо повече. Готови сме с нотификация за намален акциз. Вчера земеделците предложиха нова схема. Премиерът ги помоли да я изпратят. Това чисто хипотетично би струвало повече на бюджета, но би се получила същата сума, защото от него ще могат да се възползват само регистрираните земеделски производители. Когато получим тяхното предложение, ще го обсъдим”, каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Той допълни, че вече има получени сигнали, че транспортни фирми и търговски вериги инкасират загуби заради затрудненото движение на стоки.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на връчи приза „Агробизнесмен на годината”.

Последвайте канала на

2412 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ХОЙ

2011.12.01 | 23:00

7
ГОСПОДИН МИНИСТЪР С ЛИЦЕ НА ГЪЗ, НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙ!!! ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ БЯХТЕ МНОГО ЛАРШ, СЕГА ПОЧНАХТЕ ДА СЕ ОПРАВДАВАТЕ...ПО ПРИНЦИП НЕ ВИЖДАМ ДА Е МОМЕНТА ДА РЕВЪТ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ, КАТО НЕГИ ВЪЛНУВА И НЕ ПОДКРЕПЯТ ДРУГИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА БДЖ И ПЕНСИОНИТЕ ГОДИНИ, А САМО ТЕХНИТЕ СОПСИДИИ...
БАСТА

2011.12.01 | 22:42

6
Не е вярно. един по един в индианска нишка и кой от къде е.
s

2011.12.01 | 22:42

5
Малоумници, вчера, докато собствениците на най-нови и модерни трактори и джипове стачкуваха, един човечец с руско ЮМЗ ореше. Боклуци с боклуци, за какво ревете, бачкайте бе!

2011.12.01 | 19:47

4
О, сигурен съм че можете поне един среден пръст да им покажете поне в това ви бива :)))) и без това го правите години на ред не им го спестявайте и този път...
Гого

2011.12.01 | 19:47

3
То това правителство отдавна се знае че нищо не може да направи камо ли да предложи само харчат парите на народа най добре това го правят и то доста показно. Белгия беше без правителство три години и във страната е всичко наред а ние имаме 240 тикви начело със най голямата Боко-Тиквата а сме по зле от страна от третия свят и се питам за какво ни са тези хора като нищо не правят!

2011.12.01 | 19:47

2
Заповядайте в най-популярната онлайн игра и помогнете на родината си БЪЛГАРИЯ! http://www.erepublik.com/en/referrer/HristoPeev
georgi

2011.12.01 | 19:47

1
Господа министри, избрани сте да търсите, организирате и привличате средства и създавате блага, а не да плачете като ученички. Няма, всеки знае да го казва. Вие какво направихте за да има.........не за Вас а за народа. Не плашете с оставки ако не можете да се справите, дайте път на други...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини