Мартин Димитров: Държавата води кампания "Унищожи храна"

  • 22 юни 2016 08:54

  • 1774
  • 3
Мартин Димитров: Държавата води кампания "Унищожи храна"
©

Имаме конкретен внесен законопроект за премахване на ДДС върху дарените храни. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

До момента получените становища са положителни, с изключение на Министерството на финансите. Искам да попитам Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва иска ли да бъде запомнен като министърът на финансите, забавил тази идея, посочи Димитров.

Текстовете, които предлагаме, ще намалят злоупотребите с дарените храни и те няма да бъдат разпилявани, а ще бъдат оползотворявани. В момента за търговеца или производителя е по-изгодно да унищожи храната, отколкото да я дари, заради плащането на ДДС. Т.е. държавата води кампания "Унищожи храна", а не "Дари храна". Крайно време е подобни теми да не бъдат политизирани, а всички да се обединим около тях, подчерта депутатът от Реформаторския блок.

Директорът на Българската хранителна банка Цанка Миланова е категорична, че неразумната практика, която има в момента – да се плаща на екарисажи да изгарят останала дарена храна, вместо тя да се оползотворява, трябва да бъде променена. Тя уточни, че съществува и лошата практика по документи храната да се води унищожена, а всъщност някой да я препродава.

По думите й, ако отпадне ДДС върху дарените храни, количеството им ще се удвои.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1774 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.22 | 11:02

3
ТОЯ Е АМЕРИКАНО-ТУРСКО МЕКЕРЕ НА ХРАНИЛКА ПРИ СОРОС
,

2016.06.22 | 10:08

2
не, държавата води кампания "унищожи хората" не храната и по-специално вие от рб и подобни соросоидни организацийки

2016.06.22 | 09:18

1
Преписвач ! От Мая Манолова !

Добави коментар

Водещи новини