Нощни оферти: ГЕРБ иска плавно повишаване на възрастта за пенсиониране

  • 30 ноември 2011 19:36

  • 3644
  • 4
Нощни оферти: ГЕРБ иска плавно повишаване на възрастта за пенсиониране
©

На преговорите между ръководството на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и парламентарната група на ГЕРБ, които се провеждат в момента в парламента все още не е постигнат консенсус. Към разговорите се е присъединил социалният министър Тотю Младенов.

ГЕРБ са представили няколко варианта за повишаване на пенсионната възраст. Според първото предложение с една година по-късно ще се пенсионират само работниците от най-леките професии в трета категория труд. Така летци и миньори няма да бъдат засегнати от реформата. Според другото предложение възрастта за пенсиониране ще се повишава плавно през следващата година, а не ударно от първи януари 2012 г. с 12 месеца.

Най-яростната съпротива и категоричен отказ да приеме каквото и да било повишаване на пенсионната възраст излязат представителите на КТ „Подкрепа“, докато от КНСБ са настояли за компромисно решение, което да запази техния авторитет пред протестиращите, съобщи БТВ.

Последвайте канала на

Novini.bg
3644 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ФОНДАЦИЯ ТЪПО ОБЩЕСТВО

2014.05.02 | 16:49

4
Цялата държавна система (ДЪРЖАВАНЯ АПАРАТ) от Оигуровки и Данъци е измислена от Измекяри и се използва от Същите такива !! .......ПИТАМ АЗ.....КОГО ХРАНИМ , КОГО ОСИГУРЯВАМЕ , В ИМЕТО НА КАКВО ????? ЕДНИТЕ РАБОТЯТ(найвници) , ДРУГИ ВЗИМАТ (избранници) !!!! !!!! !!!! ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ??? ,,,,,, ВРЕМЕ Е ЗА АНАРХИЯ

2011.12.01 | 19:47

3
Готин, ан-архия означава без-властие. Казано по друг начин: Законът на джунглата или правото е на страната на по-силния. В момента, в който те налети някой по-силен, на мига ще станеш върл противник на анархията.
asdfcgvhbjkl.;/'.,mnbvcvbnm,.

2011.12.01 | 08:53

2
първо на депутати.............

2011.12.01 | 08:52

1
През 97-ма народът за малко не влезе в парламента. Ама сега ще го направи. Та като се изрече "народ" депутатите да изпитват страхопочитание.

Добави коментар

Водещи новини