Съдебната реформа в България върви в добра посока, смята френският посланик

  • 15 юни 2016 10:44

  • 1337
  • 4
Съдебната реформа в България върви в добра посока, смята френският посланик
© Булфото

Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан смята, че съдебната реформа в България върви в добра посока, предаде БТА.

Фактът, че Висшият съдебен съвет сега е казал, че, според него, реформата не е добра - този факт, може би, е знак, че тази реформа е добра, заяви дипломатът пред журналисти в Добрич в отговор на въпрос за решението на съвета да не съгласува промените в Закона за съдебната власт.

По думите на посланика е възможно във Висшия съдебен съвет и в съдебните структури да не са имали достатъчно време да разгледат проекта. Иначе мисля, че министърът на правосъдието е работила доста добре,направила е консултации с всички институции и с гражданското общество.Според мен, да кажа - според нас,защото мисля, че моите европейски колеги също имат тази визия,тази реформа е в добра посока, заяви дипломатът.

Френският посланик посети гимназията с преподаване на чужди езици "Гео Милев", където се срещна с учители и ученици, изучаващи френски език. Да покажем, че за нас е важно това, което правят, а за тях ще бъде полезно за бъдещето им, обясни целта на посещението си посланикът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1337 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.06.16 | 13:10

3
До като играем по свирката на Сащ ще чуваме само похвали от западните наблюдатели. Ако направим крачка в ползу роду то компроматите започват. Защо според вас имаме премиер с мутренско минало покровител на аверите си от едно време? Защото ако не слуша започват от посолството да теглят компромати от досието му. Конците на държавата се теглят от Южния Парк, а мизерията на гражданите,, преступността, ненаказуемостта са ОК.

2016.06.16 | 13:17

4
Забравих да добавя, че ако играем по свирката на Русия, те също ще са ОК с вичките мизерии на Българските граждани. Трябват ни политици които умело да лавират между интересите на великите сили и да търгуват смело за интересите на страната ни. Тук коолкото и да ми е неприятно трябва да посоча за добът пример Турския президент, който извлича полза от всяка ситуация извива ръцете на Меркел, извлича Евро билиони, пълни банките си с парите и златото на сирийците граби от парите на фанатизираните Саудити и пак се мазни на руснаците за да не изтърве игодните проекти.
наблюдател

2016.06.16 | 09:20

1
Г-н Глигански - каква реформа ,каква посока!?

2016.06.16 | 09:20

2
посоката е на ЛЕВО, към еврогей! За туй на г-н посланика му харесва. Ако беше наистина реформа, щеше да опищи орталъка- ма нали България трябва да затъва, одобрява.

Добави коментар

Водещи новини