Президентът се срещна с посланиците на страните от ЕС, Швейцария и Норвегия

  • 14 юни 2016 15:36

  • 1081
  • 4
Президентът се срещна с посланиците на страните от ЕС, Швейцария и Норвегия
© Булфото (архив)

Актуалният дневен ред на ЕС обсъди президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на работна среща с посланиците на страните от ЕС, Швейцария и Норвегия в рамките на холандското ротационно председателството на Съюза.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В период на трансформация предизвикателствата са сериозни, но европейският проект за мир, върховенство на закона и защита на човешките права няма алтернатива, е било подчертано на срещата. Държавният глава и дипломатите са споделили загриженост от нарастващия евроскептицизъм, като са посочили, че не е налице конкретен и задълбочен дебат по факторите, които го причиняват. ЕС трябва да бъде силен и обединен във времена на нестабилност и трудности, е отбелязал президентът Плевнелиев.

Стабилността на страната е ключов фактор за икономическия растеж и привличането на инвестиции, но реформите са неразделна част от този процес, е било посочено на срещата. Посланиците са заявили подкрепа за реформата в съдебната система у нас и са изразили надежда Законът за съдебната власт да бъде приет от парламента в най-кратки срокове. Дипломатите са апелирали също за постигане на напредък в борбата с корупцията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1081 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Хаха

2016.06.15 | 08:28

3
Сите педераси са се събрали значи

2016.06.15 | 08:28

4
ще го ибът там
ВИКТОР

2016.06.15 | 06:23

1
НАЙ ДОБРОЯ ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО СМЕ ИМАЛИ!!! ХАРЕСВАМ ГО СТРАШНО МНОГО!!! ЗАЩОТО Е СТРАХОТЕН ЧОВЕК МНОГО ВЪЗПИТАН, УМЕН, КРАСИВ МЪЖ С ГОЛЯМА ХАРИЗМА ЕДИН ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК С ГОЛЯМО СЪРЦЕ ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА КРАСОТА!!!! КОЯТО Е СЪЧЕТАНА С ГОЛЯМ ЧАР, УМ, ДОБРОТА!!! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ!!! ЖЕЛАЯ МУ ОТ СЪРЦЕ МНОГО ЗДРАВЕ, СТАСТИЕ И КЪСМЕТ.

2016.06.15 | 08:28

2
ВИКТОРЕ, ЩОМ ТОЛКОВА ТИ ХАРЕСВА МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМЕТЕ, ВЕЧЕ Е СВОБОДЕН, РАВЕЖДА СЕ

Добави коментар

Водещи новини