Хасан Адемов: Кабинетът да не се оправдава с международното положение

  • 30 ноември 2011 14:15

  • 1127
  • 0
Хасан Адемов: Кабинетът да не се оправдава с международното положение
©

Самото правителство трябва да реши по какъв начин да процедира и дали трябват оставки, след като решенията на правителството създават напрежение и в условия на криза създават условия за дестабилизиране.

Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ПГ на ДПС Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва по повод националния протест на синдикатите.

„Абсолютно основателни са исканията на протестиращите, защото по-голямата част от тези хора протестират срещу начина, по който бяха внесени предложенията. Зачеркнат и заобиколен е НСТС. Гордостта на правителството, т. нар. тристранен диалог на практика се разпадна и по този начин правителството показва безсилие да генерира решения, които са съгласувани и обществено приемливи. За да се извърши такава реформа, каквато предлагат в момента управляващите, ако може да се нарече реформа, трябва да има висока степен на обществено съгласие. Начинът, по който се внасят тези предложения между първо и второ четене, означава, че правителството няма смелостта и куража да застане със собствения си авторитет пред българските граждани и да предложи решенията. Този полукриминален начин, по който се внасят предложенията, на ръба на закона – има основания да се смята, че има нарушение на Конституцията. Нито един от народните представители сега не може да внесе каквито и да е корекции по предложение на колегите от ГЕРБ. Ние сме лишени от конституционното си право, от правото по нашия правилник да правим предложения между първо и второ четене, тъй като тези текстове не са гледани на първо и второ четене”, заяви Адемов.

Правителството изчерпа възможността си да генерира консенсусни решения, допълни той. Стабилността на кабинета и на неговите решения зависят от независимите народни представители, защото се очаква те да подкрепят предложенията, които създадоха такова голямо напрежение. Няма основания да се оправдаваме с международното положение, категоричен бе Адемов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1127 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини