Близнашки за референдума: Има скрита провокация, ще допуснем ли държавата да се взриви (видео)

  • 06 юни 2016 08:39

  • 6985
  • 6
Близнашки за референдума: Има скрита провокация, ще допуснем ли държавата да се взриви (видео)
©

Народният суверенитет е ограничен. Дори решенията, вземани чрез референдум, трябва да се съобразяват. Опасно е това политическо говорене на Слави Трифонов. Има една скрита провокация. Той изплю камъчето - референдум за президентска република. Това е старата мечта на нашето задкулисие. Това заяви проф. Георги Близнашки в ефира на Канал 3 по повод референдума.

По думите му Първанов е наясно, че няма право на трети мандат като президент. "Има още някакво влияние в Конституционния съд и си прави устата за трети мандат. Няма никакъв смисъл да се чегърта Конституцията. Това намекване за трети мандат е привличане на вниманието към собствената му персона", каза той.

"Големият въпрос е друг - дали ще допуснем държавата да бъде взривена чрез един подобен референдум", запита той и допълни, че "важното е КС да бъде на пост и да спре тези течения преди да е станало късно. Хората не са наивни и знаят, че залогът е голям. Ясно е, че не Слави е двигателят на тези събития", каза Близнашки.

"Никъде в Европа не се изнасят директни въпроси за референдум - самоубийци няма. В Западна Европа не се допуска да се клатят устоите на държавата, там въпросите са само консултативни", обясни той.

По думите му това ще доведе до един малокръвен и купен парламент. "Нещата са много добре замислени и ударът ще е право в сърцето на парламентаризма", заяви Георги Близнашки.

Той смята, че е груба грешка да се провеждат избори и да се гласува на референдум. "На референдум трябва да се поставят един или два въпроса, които са взаимосвързани. Хората трябва да знаят за какво да гласуват, иначе може да е подвеждащо и да станат пакости, които трудно да се поправят след това", уточни още той.

Последвайте канала на

Калина Христова
6985 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.06.13 | 17:46

6
СРАМ и ПОЗОР на Близнашки! Сега поне ясно се видя какво се случи с "неговия" референдум> Уж Близнашки го инициира ама неговите партийни приятелчета не му дадоха. Ха-ха-ха-ха. Вече и на слепите глупци е ясно, че докато това политическо фиаско е в управата на държавата ни НЯМА да има референдуми и че в България НЯМА свобода и демокрация! Абе комуняги, абе осъзнайте се бе. Пуснете хората на референдум а те там САМИ да решат за кое как да гласуват. Защото ако бяхте истинска политическа класа нямаше да ви е страх от собствения ви народ!
ПЕНСИОНЕР

2016.06.13 | 17:46

5
защо ли толкова ви е страх от РЕФЕРЕДДУМ.?ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НА РЕФЕРЕНДУМ...

2016.06.13 | 17:46

4
Одъртял но непоумнял.

2016.06.13 | 17:46

3
Страх ! Страх от разрушаване на статуквото - "кучетата лаят кервана си върви"! Много подли душички си живеят живота и не желаят да го допуснат ! Референдума трябва да се състои !
манев

2016.06.13 | 17:46

2
Вземане на важни за държавата решения с референдум може да се роди в главата на човек без житейски опит.Възрастта на Слави предполага, че или е подведен или е още хлапак по ум.
ha

2016.06.08 | 02:20

1
Пфу!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини