Държавата в спор с лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев

  • 03 юни 2016 08:34

  • 2246
  • 0
Държавата в спор с лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев
©

Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев коментира появилата се информация, че е запорирано негово имущество за над 1 млн. лв.

Запорът е заради обвинението срещу него, че е изнудвал през 2009 година заедно с Христо Върбанов – Папата бившия директор на „Гражданска защита” Никола Николов.
Кънчев в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия обяви, че е оправдан на всички инстанции по делото за рекет на ген. Николов и дори е осъдил държавата за престоя му в ареста.

„Цветелин Кънчев има няколко обвинения и една влязва в сила присъда на Върховния касационен съд за отнета ½ от неговото имущество. Става въпрос за дело за изнудване, но не мога да уточня от коя година. В решението на Окръжния съд се казва, че четирите имота са придобити през 1995 и 1996 г., а извършеното престъпление – изнудване, за което лицето е осъдено, е през 1995 г. В решението обаче няма постановена конфискация на имущество”, заяви по телефона за сутрешния блок на Нова телевизия Пламен Георгиев – председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

„Кънчев няма имоти на негово име. И съдът е установил, че Кънчев не разполага с пари в размер на над 1 млн. лв. Ние твърдим, че Кънчев е прехвърлил имотите си на жената, която живее с него и с която имат две деца, с цел да прикрие своето имущество. Ако това решение остане в този си вид, държавата има вземане от над 1 млн. лв. Как ще се вземат тези пари, ще се уточнява тепърва”, добави председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
„Аз съм собственик на първата фабрика за бутилиране на вода в България, както и на една от първите бензиностанции. Съдът приема счетоводната експертиза. Казват, че има средства, но не приемат средствата, които остават от едната до другата година”, защити се Цветелин Кънчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини