Депутат от ПФ: Трябва да спрем Турция, за да не се меси в нашите избори (видео)

  • 03 юни 2016 08:07

  • 1425
  • 2
Депутат от ПФ: Трябва да спрем Турция, за да не се меси в нашите избори (видео)
©

Последните промени в Правна комисия за Изборния кодекс постигнаха своето съгласие, 35 секции. Смятам, че постигнахме необходимото съгласие и показахме, че не искаме да дискриминирани нито един български гражданин". Това заяви Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт в ефира на БНТ.

"Заявленията се подават по електронен път и не е сложно да се подадат такива на всички, които ще гласуват в чужбина. Има повече удобства за българите зад граница, отколкото за тези в България, допълни той".

"Всеки може да си направи настоящ адрес, където може да гласува. Тоест законодателят дава на българите извън България повече права. Това, което искахме ние е, друга държава да не може да се намесва във вътрешната ни политика. Длъжни сме да направим така, че да гарантираме това, че Турция ще спре да се меси в нашите избори", допълни той.

"Електронното гласуване няма как да гарантира тайната на вота", смята депутатът от БСП Филип Попов.

"Докато няма гарантиране на тайната, не съм съгласен с тези промени", добави той. И допълни, че в България няма гаранции за нищо, не сме като другите страни".

"Имаше добър кодекс, предприет от предишното Народно събрание. Гласуването не трябва да бъде ограничавано със закон, в момента се въвежда дисбаланс за изборите", такава е позицията на БСП, категоричен е Попов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.04 | 01:30

2
Сега пък Турция им е виновна че народа не ги харесва. Патриот в днешно време означава да смучеш пари от данъкоплатеца и да му харчиш парите на воля.
007

2016.06.03 | 10:35

1
А бе турко ти навсякъде ли се обаждаш?Иди да цунеш задника на Ердоган.

Добави коментар

Водещи новини