Кунева: Стихотворението "Арменци" не отпада от програмата (видео)

  • 20 май 2016 12:21

  • 3022
  • 3
Кунева: Стихотворението "Арменци" не отпада от програмата (видео)
©

Народният представител Станислав Станилов отправи въпрос към просветния министър Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 относно изваждането на стихотворението "Арменци" от учебната програма по литература.

Яворов е предтсавен само с три стихотворения, което притеснително, заяви това. Това е поредната атака срещу произведението, каза той.

Той запита какви мерки ще се предприемат срещу насаждането на неоосманизма.

Кунева категорично отрече в министерство на образованието да работят хора, които обслужват други интереси освен българските. Това са работните програми, които дори не са на обществено обсъждане.

Тя подчерта, че стиховтрението "Арменци" не отпада от учебия план, а нов ще е начинът, по който ще се изучава, каза Кунева.

В училище към литературата се подхожда като към човекознанение, заяви министърът. Стохотворението "Арменци" е обичано от много бълагрски учители, затова то ще достигне и до това поколение, каза Кунева.

Брожения в Реформаторския блок няма, каза министър  Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, преди парламентарния контрол.

На въпрос дали се разпада Реформаторският блок, тя посочи, че не може да коментира от името на останалите партии.

„Не са дали такива заявки. Не мисля, че министър Ненчев може да е министър на отбраната, ако е в опозиция. И тъй като не съм чула той де се е отказал от тази важна позиция в Министерски съвет, мисля, че няма как да го коментирам по друг начин". „Не, напротив много консолидирани сме, много ясно знаем какво трябва да направим, какви са следващите стъпки“, каза още Кунева.

По думите ѝ, за да има вътрешни избори за президент, трябва да има поне двама кандидати.

„На изпълнителен съвет, когато се събрахме и разгледахме този въпрос, аз казах, че ако има повече от един кандидат, разбира се, ще направим най-доброто“, каза тя. На въпрос защо не издигнат Радан Кънев за президент, за да спрат броженията в РБ, тя посочи, че не е въпросът тя да го издига.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3022 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
gost

2016.05.20 | 21:20

3
krivata ysta kaza gyeno,a e razbraxa govno -zasto li????

2016.05.20 | 13:16

1
Ne mutlu turkum diyene! IYI

2016.05.20 | 15:20

2
pi6i na bulgarski bre zay6

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини