ДСБ: Премиерът да поеме лична отговорност за здравето на нацията

  • 28 ноември 2011 14:09

  • 794
  • 1
ДСБ: Премиерът да поеме лична отговорност за здравето на нацията
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да поеме лична отговорност за здравето на нацията и незабавно да започне реформа на системата, за това настояха в декларация Демократи за силна България.

Те поискаха до две седмици Борисов да докладва в парламента конкретната си програма, както и нейното финансиране в бюджетите за догодина.

До края на годината Народното събрание да узакони правата и задълженията на пациентите, настояха още тъмносините. Повод за декларацията им е увеличеният брой смъртни случаи в болниците.

„Когато говорим за автомобила си, имаме „Гражданска отговорност" - задължение за всички нас, имаме и „Автокаско", което е право да надграждаме над задължението към себе си, към автомобила си, към другите автомобили. Това го няма в системата на здравеопазването. В тази система има задължение, за което ни се казва, че покрива всичките ни нужди, а когато предявим тези си нужди, ни се предоставят други под масата, над масата, къде законови, къде морални, къде не различни изисквания", заяви Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва от ДСБ.

„Хората, които правят това нещо, са задължени да отчетат финансова ефективност, а не ефект от лечението. Това е проблем. Може би много малко хора ще кажат това, което сега казвам, че не са виновни тези лекари. Виновна е системата, която ги е принудила да работи в тези условия. Министър-председателят не е свещеник, за да говори за морал. Той има законодателна инициатива, има мнозинство, с което може да промени това и ние го призоваваме да направи това нещо", каза още Москов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
794 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мари

2011.11.29 | 12:14

1
В България от безодговорност умират много хора отдавна защото не се интерусуват от здравето на пациента а от парите му.Останаха алчни и некадърни медици които търгуват с нас,те не изпълняват хуманна професия а тър говска, а търговци много но лекари няма.Затова са грешки те понякога елементарни но фатални.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини