Росен Плевнелиев ще открие сесията на Комитета на министрите на Съвета на Европа

  • 17 май 2016 14:46

  • 954
  • 1
Росен Плевнелиев ще открие сесията на Комитета на министрите на Съвета на Европа
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще открие утре 126-ата сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сесията ще бъде председателствана от министъра на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, и ще отбележи приключването на шестмесечното българско председателство на Комитета на министрите на СЕ и предаването на председателството на Естония. В сесията ще участват представители на високо равнище от 47-те страни - членки на СЕ, сред които 17 министри на външните работи, както и генералният секретар на СЕ Торбьорн Ягланд, председателят на Парламентарната асамблея на СЕ Педро Аграмунт, председателят на Европейския съд по правата на човека Гуидо Раймонди.

В рамките на деня са предвидени разговори на държавния глава с министрите на външните работи на Албания, на Белгия и на Естония.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
954 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз казах

2016.05.17 | 20:28

1
Вече ми се повръща като видя този плужек по сайтовете.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини