"Атака" вреди на образа на България, смята Малинов

  • 28 май 2011 18:16

  • 403
  • 0
"Атака" вреди на образа на България, смята Малинов
© Булфото

Декларацията на Народното събрание, която осъди действията на партия "Атака" при сблъсъците край джамията "Баня Башъ" в центъра на София, е решаваща стъпка за изчистването на образа на България, но ще трябва дълго време да се обясняваме, че това е изолирано явление и че то няма нищо общо с българската политическа среда.

Това коментира пред журналисти във Велико Търново Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат, кандидат за президент на ДСБ за насрочените за 12 юни предварителни избори в "Синята коалиция".

По неговите думи подобно събитие може само за няколко часа да разруши авторитета на една държава, граден с години.

Въпреки своите проблеми на страна с нисък стандарт и политическа корупция, България имаше образа на държава, която се отличава със стабилност и зрялост сред някои свои съседи на Балканите и ЕС. Сега върху този образ е извършено посегателство и част от тази политическа зрялост е да разберем колко е опасно това и решително да се разграничим от подобни действия, добави Малинов.

Във Велико Търново кандидатът за президент на ДСБ разговаря със студенти по политология и участва в предизборна среща със симпатизанти.

Последвайте канала на

Novini.bg
403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини