Даниел Митов, Ивайло Московски и български превозвачи се срещнаха с посланика на Гърция

  • 27 април 2016 17:12

  • 1607
  • 3
Даниел Митов, Ивайло Московски и български превозвачи се срещнаха с посланика на Гърция
© Булфото (архив)

Министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета се срещнаха днес с извънредния и пълномощен посланик на Република Гърция в Република България Димостенис Стоидис, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В срещата участва председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния бранш (БАСАТ) Миролюб Столарски, който връчи декларация на посланика на Гърция от името на Асоциацията. Министър Митов запозна посланик Стоидис с развитието на въпроса и причините, породили решението на българските превозвачи да анонсират действия на реципрочна основа във връзка с блокирането на общата граница, както и с предприетите от българското правителство стъпки в Европейската комисия. По време на срещата беше подчертано, че идеята на декларацията от БАСАТ е да призове гръцкото правителство към мерки срещу незаконните протести с цел тяхното недопускане в бъдеще.

Министър Московски констатира, че е налице ескалиране на незаконните протести на гръцките фермери както по брой, така и по времетраене. Двамата министри подчертаха, че България настоява да бъде предотвратена тази тенденция, както и блокирането на границата като недопустим акт между добри съседи и съюзници като България и Гърция. Миролюб Столарски връчи декларацията от името на БАСАТ на посланик Стоидис и заяви, че българските превозвачи очакват гаранции за свободното движение на хора и стоки през границата. Той изрази решимостта на БАСАТ и на българските туроператори да не толерират повече незаконни действия по българо-гръцката граница и да предприемат мерки на реципрочна основа в случай, че такива бъдат подновени.

Посланикът на Република Гърция заяви, че гръцкото правителство разбира цялата сериозност на проблема, който възниква периодично на общата ни граница, и изрази съжаление, че предприетите от кабинета в Атина действия не са успели да доведат до положителни резултати. Двете страни се разбраха да продължат сътрудничеството помежду си. Министър Митов предаде чрез посланика на Република Гърция у нас своята благодарност за успешния диалог, който имат двамата с министъра на външните работи на Република Гърция Никос Кодзияс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1607 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.30 | 09:32

1
Нека панелните плъхове , фенове на атака, да изпълзят сега и да започнат да тровят с постове възхваляващи славата на белите негри наречени руснаци.

2016.04.30 | 09:32

3
Кво викаш неука отрепко?
Nenko

2016.04.30 | 09:32

2
da te 6ibam v ystata tikvo ,veze naibax pazavrata kurva boiko analev fesa

Добави коментар

Водещи новини