Иван Костов: Действията на ГЕРБ са хаотични

  • 25 ноември 2011 08:16

  • 1797
  • 4
Иван Костов: Действията на ГЕРБ са хаотични
© Булфото

Позицията на ръководството на БДЖ да не отстъпва не е правилна.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

"Ръководството на железниците не прави реформа, а спасителен план в условията на несъстоятелност на дружеството и трябва да обяснят на синдикатите и обществото, че са длъжни да приложат този план. Това е защитна тактика преди обявяване на фалит. Ние обаче не знаем какъв е този план. Министърът не каза нито мерките, нито сроковете, в които ще се проведат, нито какъв ще бъде ефектът от тях, за да можем да преценим дали това ще предпази дружеството от фалит, затова ние не можем да дадем оценка. ЕС изразява сериозни съмнения, че спасителната операция в БДЖ ще успее", допълни той.

"Ръководсвото се опасява, че във всеки момент кредиторите могат да поискат да обявят дружеството в несъстоятелност, да извикат синдик и управляващите да останат без работа. Подобна беше ситуацията през 1997 г., когато 76 предприятия бяха пред фалит и ние трябваше да избираме между това и приватизация, като в резултат на предприетите мерки 73 от предприятията съществуват и сега. Затова мисля, че трябва да се пристъпи към приватизация на част от железопътните дейности. Правителството може да приватизира части от БДЖ, това е възможност да бъде спасено дружеството от обявяване в несъстоятелност. По този начин дружеството може да бъде оздравено и да започне начисто. От друга страна синдикатите трябва да знаят горчивата истина, че не може държавата да покрие дълговете на БДЖ, защото ЕК ще започне наказателна процедура", категоричен бе лидерът на ДСБ.

"ГЕРБ управлява с политическо малцинство в парламента, ако се гледа броя на общинските съветници по места след изборите, и там ГЕРБ няма мнозинство, затова наблюдаваме хаос и какафония в действията им. Управляващите нямат пълното доверие на хората да провеждат реформи без подкрепата на други политически партии и в това отношение партията е много по-слаба, отколкото ние бяхме през 1997 г. Правителството трябва да търси консенсус с останалите политически партии по важните социални теми. Сега ГЕРБ заобикаля политическия консенсус и търси такъв с работодателите и синдикатите, но виждаме, че няма успех и там", каза още Иван Костов

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1797 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.11.25 | 13:12

4
Костов - ужасен партиен лидер, но най-добрият премиер за последните 20 години ! И преди да сте ревнали ''колко е лош'' ще ви кажа, че трябва да му целуваме ръцете и да го молим на колене да поеме страната, защото само той може да оправи сегашната катастрофа ! Само той !!!
Георги Марков

2011.11.25 | 13:11

3
Напълно съм съгласен с коментар №3. Единствено Костов може да ни измъкне от това блато. Правил го е и пак ще го направи! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ!

2011.11.25 | 13:08

2
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M
Не на червените!

2011.11.25 | 13:07

1
Боклук!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини