Кунева обсъди антикорупционния закон с посланиците на държавите-членки на ЕС (снимки)

  • 21 април 2016 16:38

  • 1331
  • 2
Кунева обсъди антикорупционния закон с посланиците на държавите-членки на ЕС (снимки)
© Министерски съвет

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 обсъди с посланиците на държавите-членки на ЕС и страните от ЕИП проекта на закон за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, и отнемането на незаконно придобито имущество, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Новият вариант на антикорупционния закон е още по-строг от представения миналата година. Надявам се да получи силна парламентарна подкрепа, защото всички изследвания показват, че именно това са обществените очаквания“, коментира Кунева пред посланиците.

Вицепремиерът и дипломатите обсъдиха различни аспекти на законопроекта като гражданската конфискация, защитата на подаващите сигнали, овластяването на гражданите и гаранциите за независимостта на Бюрото. Кунева беше категорична, че този закон е само част от антикорупционните законодателни и оперативни мерки на правителството. Кабинетът поставя борбата с корупцията като свой първостепенен приоритет, увери тя.

По-късно днес законът ще бъде обсъждан на първо четене в парламентарната комисия по регионално развитие и благоустройство. Предстои той да бъде гледан и от три комисии на парламента – правната, бюджетната и антикорупционната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1331 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пян Гъ

2016.04.21 | 23:07

2
Нямам против Куневица да обсъжда антикорупционния закон с посланици. Интересува ме само дали министрите на държавите членки на ЕС са канили нея или неин предшественик да обсъжда техните антикорупционни закони, какви съвети сме им дали и дали са залегнали в приетите от тях закони. ДОКАТО НЕ СПРЕМ ДА СЕ ДУПИМ, НЯМА ДА ИМАМЕ ДОСТОЙНСТВО.

2016.04.21 | 19:38

1
Тая е толкова т....па че сама нищо не може да направи без тия !

Добави коментар

Водещи новини