Цветанов иска да заличат „мъртвите души“ от избирателните списъци

  • 21 април 2016 08:58

  • 2125
  • 3
Цветанов иска да заличат „мъртвите души“ от избирателните списъци
© Булфото/Архив

"Необходимо е въвеждането на възможност за заличаване на „мъртвите души“ от избирателните списъци". Това каза в предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, председател на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията.

По думите му, не се предвижда налагането на глоби за негласувалите, но е добре да има възможност хората, които не са упражнили правото си на вот, да бъдат заличавани от изборните списъци, с опция да бъдат регистрирани отново.

„Въпросите относно изборите винаги са много. Дали избирателните списъци са актуални, обновяват ли се постоянно? Този вариант е най-удачен, като хем няма да бъдат налагани санкции, хем ще има възможност за изчистване на списъците от негласувалите или така наречените „мъртви души“, обясни председателят.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа добави, че няма да бъдат раздавани стимули за гласувалите, тъй като това е граждански дълг и упражняване на конституционните права.

Председателят добави още, че се предвиждат законодателни промени за увеличение на изборните секции в районите, където има традиционно най-голяма натовареност, за да се избегне повторен случай, като разигралият се в Арена „Армеец“ през миналата година.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2125 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.29 | 10:55

3
Boko държи палето Цвъцко на каишка !А то лае ли лае и лиже на Боко ташака !

2016.04.29 | 10:52

2
Ако е възможно ,да се заличат и пенсионерите ,бедните ,въобще народа !Да останат само богатите и по- възможност ,само тия които ще гласуват за ГРОБ !

2016.04.29 | 10:52

1
Тоя айдук още на свобода ли е????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини