Скачат добавките за деца с трайни увреждания

  • 15 април 2016 11:28

  • 1240
  • 1
Скачат добавките за деца с трайни увреждания
©

В пленарна зала на първо четене бе приета добавката за отглеждане на дете с трайни увреждания да е не по-малко от 70% от минималната работна заплата за страната, предаде репортер на Новини.бг.

68 народни представители гласуваха „за” промените , 1 „против” и 14 „въздържал се”. Целта на промените е да се подпомогнат по-високите разходи и усилия за отглеждането и възпитанието на тези деца в семейна среда, както и да се гарантира един сигурен минимален праг за родителите или настойниците, поели отговорността и тежестта да отглеждат децата си в семейна среда вместо в специализирана институция.

Вносителите от ПГ на БСП лява България са заложили, че размерът на месечната добавка за отглеждане на дете с увреждания, съобразено с икономическата динамика в страната, ще е на база 70 на 100 от размера на минималната работна заплата.

Досега отпускаха държавата отпускаше по 240 лева на месец. При положение, че минималната работна заплата е 420 лева, това означава, че помощите ще скочат до 294 лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
1240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.16 | 07:40

1
...защото здравите деца нямат никакви нужди и са задоволени отвсякъде.... дайте да дадем на ненормалните, а нормалните нека се оправят както могат. В Спарта са запазвали само здравите и силните и с право - човеците трябва да са такива. От другите - никаква полза - само qdat i serat!

Добави коментар

Водещи новини