Миков: Много са проблемите на киберсигурността

  • 14 април 2016 12:12

  • 1389
  • 2
Миков: Много са проблемите на киберсигурността
©

Има редица проблеми по отношение на киберсигурността, които не могат да бъдат решени на Консултативен съвет. Това заяви председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно пред журналисти на излизане от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема „Национална политика за осигуряване на киберсигурност“, предаде „Фокус“.

Мико„Смятам, че днешната тема не засяга и не касае широк кръг обществени интереси. Тя е свързана с доброто функциониране на държавата. Има много проблеми. Въпросът е доколко ресурсно те могат да бъдат осигурени, включително и като човешки фактор“, коментира Миков.

„Има редица проблеми в този сектор, които не могат на бъдат решение на Консултативен съвет. От тук насетне изпълнителната власт трябва да предприеме редица действия, за да се подобрява положението“, допълни той. „Констатациите са верни, но не знам до каква степен ресурсно ще може да се осигури решаването на този проблем“, заяви Миков.

По думите му, не всички представители на Консултативния съвет са споделили един тон. „Тези изводи, които се предлагат не кореспондират с функциите на Консултативния съвет. Това са преки отговорности на МС и на отделните министерства. И разбира се, когато в НС има закони, те ще бъдат обсъдени. Не бива предварително да се предрешава как ще изглежда един или друг закон тук, на Консултативния съвет“, посочи още лидерът на БСП. Той допълни, че бежанската криза не е била обсъждана по време на съвета.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1389 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Фори

2016.04.14 | 23:08

2
Общо взето Плевнелиев пак е отбивал номера!
Умник Гюро

2016.04.14 | 23:08

1
Язък, Мише: ограбиха ти касата и сега нямаш пари за алкохол! Наздраве!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини