Плевнелиев: Следващата година е най - важната за проекта "България 2020"

  • 24 ноември 2011 13:29

  • 1002
  • 0
Плевнелиев: Следващата година е най - важната за проекта "България 2020"
© Булфото

2012 година е най-важната за проекта България 2020. Ако този проект го няма, страната не може ефективно да се бори и да договаря европейски средства за програмния период 2014 - 2020 година.

Това заяви днес във Варна новоизбраният президент на България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Според него, това може да се осъществи, ако до три месеца е на лице Регионалният план за развитие. За тази цел от Европа са доставени средства за цяла Североизточна България, за да може този регион да направи своите областни планове за развитие. Той посочи още, че след три месеца дебатът ще се пренесе на национално ниво в Съвета за икономическо и социално развитие към президента, когато са готови плановете за развитие по регионите, предаде "Фокус". В този съвет ще бъдат представени всички региони на страната.

По този начин най-добре ще бъдат защитени регионалните приоритети. През втората половина на 2012 година вече трябва да се водят „тежките преговори и битки с Брюксел” за защита на националните програми за развитие до 2020 година. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното подчерта, че ще се говори за цели секторни политики на национално ниво, а не само за строеж на пътища и пречиствателни станции – туризъм, образование, градска среда, индустриални паркове, пристанища и летища.

Той допълни, че регионалната политика ще бъде изключително важна и приоритетна тема за него като президент. Националната програма за развитие 2020 ще бъде новият национален приоритет, максимално легитимен и работещ, предвид факта, че е изработен в резултат на обществени дебати и след постигане на национален и регионален консенсус, подчерта още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини