Ивайло Московски: Една дума да ми каже Борисов и си тръгвам веднага (видео)

  • 13 април 2016 11:26

  • 3769
  • 5
Ивайло Московски: Една дума да ми каже Борисов и си тръгвам веднага (видео)
© Булфото

След заседанието на МС министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета заяви пред журналисти, че всичко случващо се в ДАИ е тежко петно върху цялото Министерство на транспорта, предаде репортер на novini.bg.

Относно искането за оставката му, Московски заяви, че като министър е готов да носи отговорност. „Обсъдили сме с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г въпросът за оставката. Една дума да ми каже и аз съм готов да си тръгна веднага“, отсече Московски.

„През последната година в министерството са постъпвали сигнали за нередности и нарушения Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. Всички те са пренасочени към компетентните органи и накрая се стигна до реализацията на тази операция от страна на Прокуратурата. Категоричен съм, че политическото ръководство на министерството не е толерирало такива действия. Кой, каквото си е вършил, трябва да си понесе отговорността. Направихме необходимия анализ и ще внесем необходимите законови промени“, заяви министърът.

„Относно корупцията при взимане на шофьорски книжки с експертите сме обсъдили конкретни мерки. Напълно сме съгласни да бъде създадена бяла стая, която да е шумоизолирана и заглушена и да бъде елиминиран субективният фактор и там да влиза само изпитващия. По време на изпита сме съгласни да бъде въведено и видео наблюдение, но по този въпрос трябва да се произнесат и юристите, тъй като може полагащият изпит да не е съгласен да е наблюдаван и излъчван в интернет“, каза Московски.

„Преподреждаме структурите в ДАИ“, информира той и допълни: „От Агенцията са освободени заради преструктуриране между 25 и 30 човека от всичките 1200 работещи. Всички тези действия, които се случиха в последно време, ще ускорят провежданите реформи“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3769 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БББ

2016.04.18 | 14:03

5
Московски намали КОКАИНА ,очите са ти кръвясали от дрогата

2016.04.18 | 14:03

4
ДАЙ, ДАЙ, ДАААААЙИИИИ... Усмивка ...каква гоуема усмивка!
отличник

2016.04.13 | 21:01

3
г-н Московски , с цялото ми уважение , но оставка не се дава само по искане от шефа Ви , а и по морални причини. Не може човек да остане да ръководи една структура при такива големи нарушения открити в нея. Това означава само едно - че този който я ръководи не може да се справи, щом е допуснал тези нарушения. Съжалявам но има един изход и мисля , че Вие го знаете много добре , независимо от мнението на началника.

2016.04.13 | 20:05

2
и къде ще отидеш бе църно момче в гетото ли?
някой

2016.04.13 | 20:05

1
Вас и да ви гонят няма,да си ходите гладни псета .БЪЛГАРИЯ Е ПОД БЪЛГАРСКО РОБСТВО

Добави коментар

Водещи новини