Митов ще бъде на официално посещение в Германия

  • 12 април 2016 13:46

  • 1102
  • 1
Митов ще бъде на официално посещение в Германия
© Булфото

Министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, ще бъде на официално посещение във Федерална Република Германия в периода 12-14 април, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Целта на посещението му в Берлин е отбелязването на 20-ата годишнина от създаването на Германо-българския форум. Пред Форума министър Митов ще изнесе лекция на тема "Актуални предизвикателства пред българската външна политика".

По време на визитата си в Берлин министър Митов ще се срещне с външния министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, със съветника на федералния канцлер по външна политика и политика за сигурност Кристоф Хойсген и със съветника на федералния канцлер по европейски въпроси д-р Уве Корсепиус. Министър Митов ще проведе срещи с членовете на комисията по европейски въпроси на Бундестага.

Сред основните теми на срещите ще бъдат двустранните отношения, миграционната криза, отношенията ЕС-Турция, енергийните въпроси, ситуацията в Украйна, кризата в БИСА и борбата с ДАЕШ, както и актуалната обстановка в страните от Западни Балкани.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1102 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Е - н

2016.04.21 | 14:15

1
Митоф официално ще си бръкне в лявата ноздра, а после с тая ръка...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини