Бъчварова се срещна с румънския вътрешен министър в Русе

  • 08 април 2016 14:57

  • 1303
  • 2
Бъчварова се срещна с румънския вътрешен министър в Русе
© Булфото (архив)

Министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. се срещна днес с румънския си колега Петре Тоба в Русе.

Бъчварова обясни, че двамата са обсъдили ситуациите в двете държави и предизвикателствата, пред които се намират, като са констатирали, че структурите на България и Румъния имат много добро сътрудничество.

Тоба посочи, че по време на срещата са били обсъдени много въпроси от общ интерес - миграцията, трансграничните престъпления, действията на общите полицейски патрули, осъществяващи контрол на територията на двете страни, както и на патрулите, извършващи проверки по границата. Това са мерки, за които е било взето решение, че ще продължат да се прилагат.

По повод на случая с полицая, поискал подкуп на испанска гражданка, главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в коментира, че комисия от столична дирекция е констатирала тежки нарушения, уронващи престижа на службата. Миналата седмица служителят е бил отстранен от работа. Предстои дисциплинарното производство да приключи в срок. По думите на Костов най-малкият проблем на този служител ще бъде дисциплинарно уволнение, тъй като били налице и обективни данни за извършено престъпление по служба.

По повод на противодействието на телефонните измами, свързано и с ограничаване на безконтролната продажба на СИМ-карти, Костов коментира, че се водят разговори с основните мобилни оператори и има конкретни действия за сътрудничество.

По повод на незаконните гонки, главният секретар на МВР заяви, че законодателната инициатива за тяхното инкриминиране вече е поета от Народното събрание, като предстои приемането на поправката в Наказателния кодекс да мине и на второ четене, предаде БТА.

По-късно днес министърът на вътрешните работи ще се срещне с ръководството на Русенския университет, а след това пред преподаватели и студенти ще изнесе лекция на тема "Европейските предизвикателства в областта на сигурността".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1303 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2016.06.25 | 17:01

2
petre koga shte mi vurnesh parite ili

2016.04.09 | 16:37

1
"Компетентната" по темата за сигурността леля Бъчва се развихри! У-хааа!

Добави коментар

Водещи новини