Бъчварова: Все още няма възможност военни да охраняват границата ни

  • 06 април 2016 19:48

  • 1648
  • 3
Бъчварова: Все още няма възможност военни да охраняват границата ни
© Булфото

Все още няма възможност да се използват военни за охрана на границата ни, заяви в специализираната парламентарна комисия министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Тя каза, че по последни данни са задържани 1335 мигранти без регистрация.

Министър Бъчварова е категорична, че новото преградно съоръжение ще бъде готово до края на месец юни. Доволна е от усилията, които правителството предприема за задържане на мигрантите. Усилията, които полага българското правителство в момента, се оценяват навсякъде в Европа. Фактът, че ние задържаме и на изход, показва, че всеки един етап от процеса ние осъществяваме контрол - нещо, което не се прави в другите държави. Има промяна в профила на мигрантските вълни. Да, увеличават се афганистанците, каза Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., цитирана от БНР.

Задържаните на границата без регистрации са групи, които успяват да преминат, но с всички мерки, които се прилагат, се стига до успешна идентификация, каза министър Бъчварова. Има и специализиран план при каква ситуация ще се търси помощта на армията у нас. Планът, който сме разработили за случаите на внезапно, многолюдно нахлуване на групи над хиляда души по КПП-тата или в някой участък от зелена граница, заяви вътрешният министър.

Бъчварова посъветва гражданите да не се намесват в охраната на границата, а само да сигнализират, ако забележат пришълци.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1648 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Pako.

2016.04.07 | 12:40

3
Абе гъско проста.Кой пречи армията да отиде и да пази границата.Трябва да си заработят парите които плаща всеки данъкоплатец в България.Не искаме да ги хващасте в България и после да ги храним.Искаме да пазите границата проста гъско.Кой те сложи за министър коза тъпа.
гост

2016.04.07 | 11:46

2
Тая е министър колкото аз съм космонавт !

2016.04.07 | 11:46

1
пришълците , част 3-та , а за UFO има ли министерство ?

Добави коментар

Водещи новини