Кунева: Искам да има професионално управление на европарите за образование

  • 05 април 2016 14:38

  • 1514
  • 1
Кунева: Искам да има професионално управление на европарите за образование
© Булфото

Искам да има професионално управление на ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", която е много важна, заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 пред журналисти, попитана за смяната на заместник-министъра на образованието и науката проф. Николай Денков.

Професионално управление означава не просто обществен академичен опит, какъвто и двамата заместник-министри на образованието имаха - проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и проф. Костадин Костадинов, а опит в управление на средства и на проекти, обясни Кунева. Знам какви са изискванията на ЕК и знам колко стриктно се следи всичко да бъде направено както трябва, включително и на мониторинговите комитети, посочи вицепремиерът. И отбеляза, че това е работа, която не можеш да я вършиш заедно с нещо друго. Министър Кунева даде пример с МТСП, където заместник-министърът Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за не е специалист по социална политика, но по думите й е най-добрият специалист, признат от Брюксел по отношение на управлението на програмата. Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за и новият заместник-министър на образованието Красимир Киряков имат много сходна професионална съдба и са с един и същи опит, коментира Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Попитана дали проф. Денков няма достатъчно опит в управлението на средства, вицепремиерът Кунева заяви, че "трябва да се посветиш 100 процента на това" и добави, че "проф. Денков е отличен академичен човек, но той покрива ОП и висшето образование". Логичното е да има един човек, който да се занимава с управлението на ОП, обясни Кунева.

Тя каза, че заместник-министър Киряков тази сутрин е бил в БАН и неговата задача е да изпълнява политиката в областите на училищното образование, във висшето образование и в науката, пише БТА.

Вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 участва днес в БАН в обществена дискусия на тема "Научните чудеса на България - Образование, иновации и бизнес".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.06 | 07:37

1
Лешичката умира за власт и пари

Добави коментар

Водещи новини