Татяна Дончева: Нужно е да отстраним мутрите и мафията от власта

  • 02 април 2016 16:32

  • 4544
  • 26
Татяна Дончева: Нужно е да отстраним мутрите и мафията от власта
©

Българското общество живее в имитация на държава. Това е колосален проблем, който засяга всеки от нас - и ”примирените” и „непримиримите” , и „левите” и „ десните”, и „хората от партиите” и тези , които „мразят партиите”.

Това заяви председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева на конгреса на партията днес, на който тя беше единодушно преизбрана за поста си. Проява на политическо късогледство е да не виждаш, че политическите различия по линията „ляво-дясно” ще имат разумен смисъл само в държава със здрав политически фундамент. Иначе Моделът „Кой” ще се усмихва от държавните институции, от присвоените чужди бизнеси, и от цялото медийно пространство, рекламирайки свободата на словото си.

„Проблемът с мафията и мутрите е проблем както на лявото, така на дясното, така и на центъра. Това, което е нужно, е мафията и мутрите да бъдат отстранени от властта, ако искаме да има свободни и демократични избори, което е първият белег на нормалните демокрации, ако искаме да има нормален икономически живот, ако искаме да има стимул за всеки активен човек да работи за своя по-добър живот“, заяви пред делегатите от цялата страна Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Над 450 делегати и гости присъстваха на конгреса на „Движение 21“ в Интер Експо център – София. Сред официалните гости бяха посланикът на Република Франция Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, представители на посолствата на САЩ, Великобритания, генералният почетен консул на Кралство Швеция Йоран Свенсон, председателят на БСП Михаил Миков, зам.-председателя на БСП Бойко Великов, зам.-председателят на ДСБ о.з. ген. Атанас Атанасов, лидерът на Национална партия “Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов, лидерът на „Глас народен“ Светослав Витков, представители на партия ДЕОС, на ПП „Обединени земеделци“, на ПП „Българска социалдемокрация“, на ЗС „Александър Стамболийски“.

„Бихме откроили два проблема , които са особено значими. Това са практическото отсъствие на икономическа политика и отровен бизнес-климат. Управляващите са просто разпределители на обществени поръчки по утвърдени схеми. Най-голямо внимание, разбира се, се отделя за разпределението на бюджетните и европейски ресурси в публичните инвестиционни проекти“, отбеляза още в доклада си Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в. „Почти всички такива проекти се печелят от много малко на брой фирми. Чуждите строителни компании напускат, а българските се борят за място на приближени до правителството. Тези места обаче, са вече заети.“

„Българският бизнес е разделен на правителствено приближен и правителствено отдалечен. Първият кръг получава обществени поръчки и недосегаемост срещу каквото трябва. Вторият се радва на конфронтационно отношение във всякакви проявни форми до фалирането му.

„Съдебната реформа е първото голямо препятствие в борба с мафията и мутрите, и абсолютна предпоставка за изграждане на нормална държава. Ние от самото създаване на партията сме заявили, че без съдебна реформа Държавата не може да продължи напред. Ние сме едни от най-ярките защитници на идеята за радикална съдебна реформа. Наш екип работи по нов модел на съдебната система, но отчитаме реалностите, че от позицията на извънпарламентарна партия на нас не се гледа като на фактор и източник на идеи за реформата.

„Движение 21“ ще подкрепи всички политически сили, които са за реална реформа. Управляващите разбира се не се възползваха от това, защото очевидно не желаят такава реформа да се състои. Те не искат подобна реформа, защото считат, че тя ще ги застраши. Това, което те се постараха да направят беше имитиация на промени в уредбата на съдебната власт, които по своето съдържание да не застрашат техните интереси и същевременно да послужат като отчет на опорни точки, зададени от Брюксел“, заяви пред делегатите на конгреса Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

На заседанието на Конгреса на „Движение 21“ беше избран и нов Национален изпълнителен съвет. В него влизат председателят Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, двамата заместник-председатели Данаил Георгиев и инж. Симеон Славчев, Албина Анева-Томова, Пламен Марков, Светлозар Златев и Лидия Чорбанова.

Последвайте канала на

Novini.bg
4544 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2016.04.05 | 11:50

26
Адвокатката на една от най популярните мутри Г.Ганчев който има доказани измами с ДДС за 70 милиона иска да отсранява мутри.Много нагли хора има в тази държава но като няма правосъдие ще им четем простотиите в пресата
Иван

2016.04.05 | 11:49

25
Мутри са всички като теб, Дончева.

2016.04.03 | 20:32

9
КАТО ТЕБ.
ЪХ

2016.04.05 | 11:49

23
ЗА МАФИЯТА И МУТРИТЕ ,ДОНЧЕВА Е МНОГО ПРАВА. ИЛИ НАПУЩАМЕ БЪЛГАРИЯ ИЛИ ГРАЖДАНСКА ВОИНА.НЯМА ДРУГ ИЗХОД

2016.04.05 | 11:49

24
Къде ще ходиш? там искат работа. А война помирисвал ли си дрисльо.
ВАЖНО

2016.04.03 | 18:32

5
АБЕ КЪДЕЕ ОНЯ ОТ ЕЛЕНИТЕ ПАПУРКОТО.........

2016.04.05 | 11:48

22
Той не е от тази профгрупа.Не му се "работи" на Елените, защото го е хванал мързела!
ХМ

2016.04.05 | 11:48

21
МНОГО ТОЧНО. БРАВО.
ПЪТНИК

2016.04.05 | 11:48

20
Крадецът вика : Дръжте крадеца !

2016.04.04 | 08:46

11
Взе ми думите от устата.

2016.04.05 | 11:47

18
ZNATCHENIE IMA TOVA KOETO KAZVA ISTINA LI E ILI NE.. A AKO E ISTINA...

2016.04.05 | 11:48

19
"Да бъда или да не бъда" Вие сте новият Хамлет.
Бай Минко

2016.04.04 | 17:47

17
Другарке Дончева, вярно ли е, че сте работили в полза на Мултигруп? Така ли мислехте тогава или как?
Жоро

2016.04.04 | 13:07

16
Всезнаещата некадърница, жадна за власт...

2016.04.04 | 10:45

15
само не разбрах какво точно иска да ни представи госпожа дончева под разбирането за ;нормална държава; ? то и хитлер и сталин са имали;оправдание; за това което вършат и за тях е било ;нормална държава; , и сащ са толкова нормални че агресията е ; природна; и има няма ден в който някой полудява и застрелва десетина човека , модели няма ,но има ценности които се разминават доста от така наречената правова държава

Добави коментар

Водещи новини