Всяка една мобилна група на ДАИ плащала по 100 евро на ден на шефовете си, за да работи (видео)

  • 31 март 2016 08:28

  • 5390
  • 4
Всяка една мобилна група на ДАИ плащала по 100 евро на ден на шефовете си, за да работи (видео)
© Булфото

В студиото на сутрешния блок на Нова телевизия независимият депутат Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в припомни, че преди десетина дни е предал лично на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г сигнал за корупционни практики в ДАИ. По думите на депутата, тогава премиерът го е помолил да не публикува нищо относно сигналите.

Кадиев разказа, че има няколко сигнала за корупция в агенцията. Един от тях е за тарифа на всеки член от една мобилна група. Всяка група се състои от два души, поясни той и всеки един е трябвало да заплаща такса от по 50 евро за един работен ден от 8 часа на някой от шефовете си.

Според Кадиев Цветелин Цветанов е бил пазен от някой на висок пост. „Не знам дали е пазен от Министерство на транспорта, от ГЕРБ – Плевен или от Народно събрание. Той е предложен за шеф на агенцията от Цецка Цачева. Трябва да питате нея за някои неща, но дали тя го е пазила, не мога да кажа“, поясни независимият депутат.

Той информира, че масово се купували шофьорски книжки от кюрди, които живеели в Германия, Белгия. Кадиев обаче не знае колко книжки са раздавани така и колко е струвала една такава.

Другият сигнал за корупция е във връзка с натиск върху превозваческите фирми. Всяка година една такава фирма минава на преглед за издаване на лиценз, който се е плащал.

Кадиев предложи Радослав Тошев, който е бил в продължение на месец шеф на ДАИ – Хасково, да разкаже какво става в агенцията. По думите му, нещо го е изплашило и той много бързо си е тръгнал.

В сутрешния блок на Нова телевизия стана ясно, че министърът на транспорта Ивайло Московски е отказал коментар по случая.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5390 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пинсионер

2016.04.03 | 15:24

4
кадиев може всякакъв да го нари4ате.но тои казва истината.
ббб

2016.04.02 | 18:34

3
защо премиера го е помолил да не публикува нищо относно сигналите?!! нещо прикрива ли?
то

2016.04.01 | 12:12

2
АМИ ЦЕЦКА ДА СЕ ОПРАВЯ С ПРОТЕЖЕТО СИ - САМО МОШЕННИЦИ.

2016.04.01 | 12:12

1
ами хората нали от години говорят че се казват ДАИ именно заради това, нищо ново

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини