Вежди Рашидов отива във Франция

  • 30 март 2016 13:33

  • 2524
  • 1
Вежди Рашидов отива във Франция
© Булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко заминава на работно посещение във Франция, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Утре в Париж министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и президентът на Лувъра Жан-Люк Мартинез ще подпишат ново петгодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на културата и Лувъра.

Документът предвижда разработване на съвместни проекти, нови изложби на България в Лувъра, представяне на експозиции от световния музей у нас, съвместни археологически проучвания, както и сътрудничество в борбата с незаконния трафик на културни ценности.

Сключването на новото петгодишно споразумение на България с Лувъра се оценява като изключително признание за страната ни и за усилията ни да популяризираме нашето безценно наследство, посочват от Министерството.

Документът се подписва непосредствено след изтичането на досегашния ни петгодишен договор с Лувъра.

През 2011 г. министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко подписа първото петгодишно споразумение с Лувъра, което направи възможно България за първи път в историята си да бъде представена в световния музей и милиони посетители да видят уникалната експозиция "Епопея на тракийските царе - Археологически открития в България".

В рамките на споразумението Лувър показа у нас две свои изложби с много ценни експонати.

По време на посещението си във Франция министър Рашидов ще инспектира дейността на Българския културен институт в Париж и подготовката му за проявите, предвидени в програмата на Българското председателство на ЕС през 2018 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2016.04.13 | 20:58

1
Веждьо, я кажи как си взе милионите от КТБ преди обикновените български граждани да си върнат шепата спестявания?

Добави коментар

Водещи новини