Засилваме сътрудничеството със Сърбия за бежанците

  • 23 март 2016 17:59

  • 1170
  • 0
Засилваме сътрудничеството със Сърбия за бежанците
© Булфото

„Постигнахме съгласие да обменяме информация, да си сътрудничим и да направим всичко възможно, за да предотвратим струпване на хора и незаконно преминаване на границата“.

Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев след срещата със своя сръбски колега Зоран Джорджевич, която се проведе днес, 23 март, в Ниш, Сърбия. Министър Ненчев определи разговорите като много ползотворни и уточни, че те са част от поредицата добросъседски срещи с министрите на отбраната на държавите, граничещи с нашата страна.

„Такива срещи вече бяха проведени с колегите от Македония и Румъния, предстоят срещи с министрите на отбраната на Гърция и Турция“, посочи той. „Информирах министъра на отбраната на Сърбия за евентуално участие при необходимост на български военнослужещи в охраната на българо- сръбската граница като го уверих, че техните дейности ще бъдат свързани само и единствено с подпомагане на органите на МВР“, съобщи министър Ненчев.

Той потвърди изключително доброто сътрудничество между институциите като даде за пример проведеното снощи съвместно учение с министерствата на вътрешните работи, здравеопазването и транспорта, информационните технологии и съобщенията.

„Имаме осем планирани съвместни учения със сръбската армия през тази година. Съгласихме се да проявим още по-голяма активност както в тази област, така и в сферата на здравеопазването, образованието и военното обучение“, каза още министърът на отбраната. Той съобщи, че на 27 март (неделя) ще бъде открита новата писта на летище Безмер. В срещата днес участва и заместник-началникът на отбраната генерал- майор Пламен Атанасов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1170 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини