Централизират договарянето на гориво за линейките

  • 23 март 2016 13:18

  • 2191
  • 1
Централизират договарянето на гориво за линейките
© novini.bg

Правителството ще централизира договарянето на доставката на горива за центровете по спешна помощ в цялата страна. Това ще бъде решено на някое от следващите заседания на Министерския съвет, съобщи здравният министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва във връзка с журналистическо разследване. То показа как линейки от градовете около София изминават стотици километри до столицата, за да зареждат на една определена бензиностанция.

Проверката на министерството по този случай показва, че този начин на зареждане на гориво не води до риск за пациентите, нито вреди на бюджета, обясни Москов.


Въпреки това договорът на софийския спешен център с доставчика на гориво ще бъде прекратен, а шефът д-р Георги Гелев ще понесе отговорност, допълни здравният министър.

"Наказанието на директора на Спешна помощ в София е свързано не с разкриване на злоупотреба, защото такава няма, а с недостатъчно отразен контрол и с невъзможност да бъдат създадени такива процедури, които да гарантират и публично, и на институциите целесъобразността, адекватността и сигурността на хората във важна институция като спешна помощ", каза здравният министър.

Той благодари на медиците от столичната спешна помощ за реакцията при масовото натравяне на деца в Правец. Седем екип са отишли в града, докато други седем до девет екипа са били ангажирани с учението в столицата за реакция при кризисна ситуация, което се проведе в малките часове на 23 март.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2191 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пациент

2016.03.24 | 11:05

1
Как да не е ощетяване на бюджета, бе млоумник. Докога ще ни правиш на идиоти, наркоманче недоклатено

Добави коментар

Водещи новини