Белгия се оказва заден двор на Франция, където терористите се подготвят, обяви Чуков

  • 23 март 2016 08:13

  • 1735
  • 1
Белгия се оказва заден двор на Франция, където терористите се подготвят, обяви Чуков
©

Разликата между Париж и Брюксел е огромна. Защото в Париж имахме на много ниско ниво организация – един автомат. Сега вече имаме атака върху център, който е транспортен, който е критичен за цялата страна. Терористите, които извършиха атентатите - и в Париж, и Белгия, са лица, които са расли в Европа, те са рожби на демокрацията. Още не са се включили тези 2000 джихадиста, които са много тренирани и които ще дойдат в Европа да водят война.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ бившият съветник на премиера по външнополитически въпроси Боян Чуков по повод вчерашния „черен ден“ в Брюксел.

„Много казват, че това е отмъщение за залавянето на Абдеслам. Нищо подобно. Заловеният е една много дребна личност. Напротив, Белгия се оказва, че е един заден двор на Франция, където се подготвят терористите и отиват във Франция“, допълни Чуков.

Неслучайно снощи имаше пререкания между външния министър не Белгия и френски министър, припомни той.

„Видно е, че тук има подготвени хора, сериозна подготовка. Абсолютно съм сигурен, че има сериозна логистика“, добави от своя страна бившият директор на НРС ген. Кирчо Киров, който също взе участие в разговора.

По думите на Киров различни са били организаторите на парижките атентати и на тези в Брюксел.
„Аз мисля, че става дума за 2 различни клетки, две различни организации“, аргументира се той.

Очевидно е, че това са лица, които не са интегрирани, които не виждат никаква алтернатива, които имат определени проблеми в образованието, изрази мнение генералът.

Според Киров България е реална цел за терористична атака.

Последвайте канала на

1735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ален Делон

2016.03.23 | 15:30

1
Тая работа за да се ликвидира, трябват разузневетелни данни. Разузнамателните данни ще ги предоставя комисията по досиетата с активното съдействие на Методе Андреев. Дерзайте!

Добави коментар

Водещи новини