БСП осъжда строго актовете на варварство и тероризъм

  • 22 март 2016 17:01

  • 1269
  • 4
БСП осъжда строго актовете на варварство и тероризъм
© Булфото

БСП осъжда строго актове на варварство и тероризъм, които не само показват пълно незачитане на човешкия живот, но и подкопават и унищожават основите на нашите общества. Това пише лидерът на социалистите Михаил Миков в съболезнователни адреси до Аник ван Калстър - посланик на Кралство Белгия в България, Елио ди Рупо - председател на Социалистическата партия на Белгия, и до Джон Кромбез - председател на Фламандски социалдемократи, по повод терористичните актове в Брюксел тази сутрин.

"Тероризмът не признава граници, националност или религия и затова трябва да се изправим пред това глобално предизвикателство заедно и да се борим неуморно за свободен и мирен свят", посочва Миков, цитиран от пресцентъра на БСП.

В писмата си от свое име и от името на ръководството на БСП, Миков поднася най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите при експлозиите в Брюксел и на народа на Белгия. "Желаем най-скорошно възстановяване на всички засегнати и ранени", допълва той.
Председателят на БСП отбелязва, че всичко това се е случило в сърцето на Европа, в дома на европейските институции.

"Но Вашата нация е силна, а страната Ви е един от основните стълбове и архитекти на европейската идея, оказала голямо влияние върху формирането на съвременния свят", посочва той. Според него цялата международна общност в този момент е заедно с гражданите на Белгия и обединена срещу тези, които заплашват да подкопаят ценностите и да ограничат основополагащи свободи в цяла Европа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1269 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Рони

2016.03.22 | 22:50

4
Трябва да сме по-обединени от всякога!
shveik

2016.03.22 | 22:03

3
мдаа много сте строги вие, когато е за чуждото ... а за света неделя, 9.09.1944?
Гост

2016.03.22 | 22:03

2
Какво означава строго? Кои сте вие? БСП? Това за строгото е спомен от миналото. Какво "строго" може да направи една издухана партия? Използвайте друга дума. Трагедията е достатъчно голяма за да намерите друга дума.
ротетролгеносен

2016.03.22 | 20:14

1
ako аз имам мандра и некой дойде от гората и я взриви за да се бори с фашизма в СССР, това тероризъм и варварство ли е? ако е, дали да го осъдя строго или умерено? колко строго да осъдим хора които искаха да ни правят 16та република, но ако става въпрос за молдова и румъния е "путин питали ли сте, ефрогеюви?"

Добави коментар

Водещи новини