БСП: Докладът на Европол може да ни спъне към Шенген

  • 08 май 2011 13:19

  • 1283
  • 0
БСП: Докладът на Европол може да ни спъне към Шенген
©

Докладът на Европол поставя доста тежки проблеми оценки за състоянието на борбата с организираната престъпност. Това каза пред БНР Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, заместник-председател на парламентарната група на "Коалиция за България" и бивш вътрешен министър.

Тревожното е, че името на България звучи с особена сила при синтетичните наркотици, фалшивите пари, кокаина и звучи прогнозирана заплаха от бежанска вълна, свързана със събитията в Северна Африка, допълни Миков. Според него, тези теми не могат да избягат от сериозен политически и експертен дебат. "Оценките са много тежки за България и тяхното четене в контекста на Шенген крие рискове за пълноправното ни членство. Пълноправното членство в Шенген крие рискове за влизане през България на организирана престъпност в ЕС. Правителството трябва да даде отговор пред европейските страни и то пред тези, които са песимистично настроени за членството ни в Шенген. Правителството трябва да направи така, че това, което звучи в доклада на Европол, да не бъде прието", подчерта Миков.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно посочи, че подкомисията по СРС е дала изводите си и ще залегнат в годишния доклад. "Започваме разглеждане на друг случай, свързан със СРС-тата. Обществото някак си се измори от всичко това. Всеки трябва да предприеме действията. Ние внесохме своя законопроект, но от страна на управляващите няма особен интерес за разискване по темата да се въведат ограничения за СРС-тата, така че да не се злоупотребява с информацията, придобита от тях", поясни Миков.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно коментира, че фалшивите пари се обвързват с членството в Еврозоната и загубите от контрабандата на цигари. "Загубите за всички страни на ЕС са 10 млрд. Българските резултати ни поставят в челото в съотношение бюджет - приходи в бюджета и необложени с акцизи цигари. От темата контрабанда също могат да се направят тежки изводи за това, което се случва в България. Над половин милиард за България е много висок процент с оглед на тези 10 млрд. за ЕС", поясни Миков.

Последвайте канала на

1283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини