Димо Гяуров: Днес бе началото на края на кариерата на Пеевски

  • 21 март 2016 19:21

  • 6625
  • 6
Димо Гяуров: Днес бе началото на края на кариерата на Пеевски
©

Атентатите в Турция са резултат от вътрешнополитическата обстановка, от поведението на ръководството на турската държава и от това, че са в необявена война с ПКК и "Ислямска държава". Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

Турция изпадна в една низходяща спирала. Но това не означава, че ние трябва да намалим бдителността си. С идването на пролетта опасността от терористични атаки в Европа се засилва. Обстановката в Турция би трябвало да ни притеснява дотолкова, доколкото там има български граждани, посочи Гяуров.

По думите му, още е рано да се каже какво можем да очакваме от споразумението между Европейския съюз и Турция за бежанците. Практически механизмите още не са сработили. ЕС тепърва изпраща свои представители в Турция. Благоприятният изход от ситуацията зависи от поведението на Турция, на Гърция, както и на цялата европейска общност. Не бива да забравяме, че бежанският поток към Западна Европа вървеше под тихото одобрение на Турция и Гърция. Споразумението не е панацея, а цели да затвори един конкретен път за бежанците – Балканския, смята бившият шеф на разузнаването.

По думите му, има известна заплаха бежанците да се насочат към България.

Димо Гяуров каза още, че създаването на временната анкетна комисия за разследване на намеса на Турция и Русия е груба политическа грешка.

Според него днешното изявление на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, в което депутатът от ДПС обяви, че се отказва от бизнеса си в България, е началото на края на политическата и икономическата му кариера. По думите на Гяуров, този ход е опит на определени среди в ДПС да изчистят имиджа си.

Димо Гяуров коментира и събитията в Реформаторския блок. РБ беше създаден с много компромиси. Беше време тези компромиси да дадат резултата, който наблюдаваме в момента. Съмнявам се да Блокът да бъде сплотен отново, защото недоверието трудно се връща назад. Фактът, че не можаха да излъчат единно ръководство, е дълбоко показателен за разнопосочността на целите там, коментира Гяуров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6625 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.03.24 | 10:48

5
Пеевски е просто един спонсор на ДПС-то а те му осигуряват чадър за мръсните сделки!

2016.03.24 | 10:48

6
А не е ли обратно, върти парите на ДПС.
гошо

2016.03.24 | 10:48

4
Црумръшляк и подлога.

2016.03.22 | 11:20

2
Не е ли свинско име "Гошо"

2016.03.22 | 21:52

3
ПАРКЕТНИЯ ГЕЙНЕРАЛ ПАК ГОВОРИ ГЛУПОСТИ. НА ГЛУПАКА ГЪРЦИТЕ СА МУ ВИНОВНИ. НАВЕДЕН РОБСКИ ЦЪРВУЛ
Pl

2016.03.22 | 11:20

1
Лека му пръст

Добави коментар

Водещи новини