Николай Ненчев се срещна с румънския си колега

  • 21 март 2016 13:44

  • 1176
  • 0
Николай Ненчев се срещна с румънския си колега
© Булфото (архив)

В рамките на двудневното си официално посещение в Румъния министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. се срещна със своя румънски колега Михнеа Моток днес, съобщиха от пресцентъра на МО.

Срещата е продължение на добрата практика за осъществяване на регулярни консултации по развитието на двустранното сътрудничество и актуалната обстановка в областта на сигурността и отбраната. Разговорите между двамата министри са поредното доказателство за отличното взаимодействие между България и Румъния в контекста на предстоящата среща на Върха на НАТО във Варшава.

Министър Ненчев и министър Моток обсъдиха конкретен пакет дейности, които да подпомогнат ротационното присъствие на НАТО в региона. Предвижда се увеличаване на броя на ученията, както и активизиране на сътрудничеството между двете страни в Черноморския регион. По предложение на министър Ненчев ще бъде сформирана работна група с представители на министерствата на отбраната на България и Румъния, за да бъдат уточнени детайлите по пакета инициативи.

В рамките на визитата си министърът на отбраната проведе срещи с Йон Опришор – съветник по въпросите на националната сигурност на президента и началник на департамент „Национална сигурност“ и с председателя на Камарата на депутатите Валериу Згоня.

Акцент в посещението на министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. е почитането на паметта на загиналите български воини по време на Първата световна война с поднасяне на венци пред техния паметник на военното гробище „Про Патрия“ в Букурещ. На церемонията ще присъстват представители на военнопатриотичните и родолюбиви организации от София и Русе.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини