Тежки са условията на българо-турската граница, заяви Бъчварова

  • 18 март 2016 11:42

  • 1331
  • 0
Тежки са условията на българо-турската граница, заяви Бъчварова
©

Условията на работа по българо-турската граница са тежки. Това заяви министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. на въпрос относно битови условия при изпълнението на служебните задължения по охрана на външни граници на България на служители на МВР. По думите й осигуряването на отопление и транспорт е от първостепенно значение.

Състоянието на граничната линия тепърва се разработва, заяви тя. Няма основание, което да ни кара да смятаме, че тези условя предварително могат да бъдат осигурени, заяви вътрешният министър. Тя поясни, че е било осигурено допълнително финансиране през 2015 година за облекло.

До настоящия момент на 2016 година са предоставени три пъти облекла и обувки.

Бъчварова заяви, че предстои обявяване на 7 рамкови споразумения за обществени поръчки, 5 милиона лв са за гранична полиция за облекла и обувки. 2 обществени поръчки са обявени за ремонт на цялата повредена транспортна техника Нуждаем се от изграждане на пътища около преградното съоръжение. Работим по различни проекти и работата продължава и тази година. Движим се по график в рамките на възможностите си, заяви Бъчварова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини