Реформаторите ще искат извинение от ДСБ

  • 14 март 2016 14:57

  • 2098
  • 3
Реформаторите ще искат извинение от ДСБ
© Булфото

Като "поглед наляво" определи случилото се вчера по време на Националната конференция на "Демократи за силна България", народният представител от Реформаторския блок /РБ/ Димитър Танев. Танев каза това на брифинг в Пресклуба на БТА в Казанлък, като уточни, че има предвид и поздравителното слово към делегатите на форума на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева.

Реформаторският блок ще настоява и за публично извинение от ръководството на ДСБ за вчерашното отношение към съпредседателя на РБ Найден Зеленогорски, който на практика бе бламиран от делегатите на националния форум на ДСБ, допълни Танев.

В Казанлък народният представител каза, че Реформаторският блок няма да подкрепи Законопроекта за изменение на Изборния кодекс. За нас е неприемливо да се глобяват хора, защото не са гласували, допълни той.

Според Танев големият проблем на българските избори не е избирателната активност, която е близка до тази в останалите европейски страни, а купеният корпоративен вот и над 1 милион мъртви души в избирателните списъци.

Отмяна на номерацията на партиите в изборната бюлетина и въвеждане на машинното гласуване и машинното преброяване са далеч по-разумни предложения, смята Димитър Танев, за които от Реформаторския блок ще настояват.

Народният представител определи предложения от правителството Антикорупционен закон като "ясен сигнал за политическа воля и сериозна предпоставка за решителна битка с корупцията". Той изрази надежда до края на месеца проектозаконът да бъде внесен в Народното събрание.

Четирийсет конкретни мерки в осем различни области, като половината от мерките са с хоризонт шест месеца, съдържал подписаният вече от премиера и предложен от Реформаторския блок Меморандум, каза в Казанлък Димитър Танев. Всяко едно управление трябва да има времеви хоризонт за обещанията си и за нас това е правилно, коментира по този повод той.

Реформаторският блок ще излъчи единна собствена кандидатура за президентските избори, съобщи още Димитър Танев, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2098 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.29 | 16:21

3
Няма да плащам глоби за негласуване, които да потъват в нечии джобове! Ще гласувам, но на бюлетината ще нарисувам един пенис! Изборите са наше ПРАВО, а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ! Господа Гробари, Вие Мафиоти ли сте, или Да?

2016.03.29 | 16:21

1
А бре калпак! Какво извинение ще търсиш от тези "красавци",побратими на Гаргамел - Таназ Гнома и Радка Пиратката? Същите боклуци като вас са и те!

2016.03.29 | 16:21

2
Не си прав! Гаргамел е симпатичен в сравнение с тези.

Добави коментар

Водещи новини