Митов: Положението на границата остава непроменено (видео)

  • 11 март 2016 11:17

  • 1207
  • 1
Митов: Положението на границата остава непроменено (видео)
© Булфото (архив)

Министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, обясни в кулоарите на парламента, че положението на границата остава непроменено, предаде репортер на Novini.bg.

"Българската държава е взела всички необходими мерки. Ако има засилен натиск, има достатъчно сили, които да отреагират. В събота се проведе военно обучение на границата, на което присъства и лично премиерът Бойко Борисов. След затварянето на Балканския маршрут на бежанците никой не е застрахован от нищо. Проведе се и заседание на оперативната работна група, която се занимава с превенция именно на подобни рискове. Ние сме подготвени, за да посрещнем всякакъв вид риск и не смятам, че има повод за притеснение в момента", категоричен беше той.

Във връзка със срещата на вътрешните министри на ЕС Митов заяви, че има два елемента, за които България ще настоява на нея. "Първият е споразумението между ЕС и Турция да се прилага и на българо-турската граница, на гръцко-турската граница и Черно море. Когато говорим за затварянето на Балканския маршрут, да се има предвид и да се гарантира, че Турция е направила стъпка в тази посока с декларацията", каза министърът. По думите му трябва да се говори не само за затваряне на сега съществуващия маршрут на бежанците, но трябва да се говори и за недопускане на възникване на нови маршрути. "Това са именно българо-турската, гръцко-турската сухопътни граници и Черно море", заяви Митов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.11 | 13:10

1
Само имитира деиност този !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини